Forestilling

DE SMUKKE UNGE MENNESKER
Scheduled

DE SMUKKE UNGE MENNESKER

En fortælle-teater-koncert om en fars teenageminder og bekymringer

5. SEPTEMBER KL. 19:30, LIMFJORDSTEATRET THY


Via nedslag i sin egen ungdom, prøver en far til en teenager at forstå, hvad det er for en verden, han sender sin søn ud i. Er der overhovedet noget tilbage i ungdommen, der minder om dengang, han selv var ung? I blikket efter de smukke piger? I kammeratskabet? I kriserne?

Han mindes følelsen af frihed i sommeren efter 9. kl. og den spirende kærlighed. Men også tømmermænd, vold, kærestesorg og død. Det gør ham til en bekymret far.

Historierne fortælles med stor indlevelse af skuespiller Steffen Sommerstedt til filmisk livemusik af guitarist, sanger og lydmager Lasse Kjærulf Andersen. Sammen skaber de en intens stemning i deres eget eventyrlige univers fyldt med historier, som de fleste vil kunne spejle sig i.

Skuespiller

Steffen Sommerstedt

Guitarist, sanger og lydmager

Lasse Kjærulf Andersen

Forfatter og dramatiker

Steffen Sommerstedt

  • 05 sep Thursday
  • 19:30
  • Limfjordsvej 97, 7900 Nykøbing Mors
Dansekraft 2024
Scheduled

Dansekraft 2024

Glæd dig til hele Nordjyllands dansefestival med mulighed for både at opleve dans som publikum og også selv få gang i fødderne. Det uanset om man er ung, ældre, erfaren eller nybegynder.

  • 06 sep Friday
  • 17:30
  • Kjellerups Torv 5, 9000 Aalborg
Dansekraft på Kunsthal Nord: Sandro Masai – Dance traces
Scheduled

Dansekraft på Kunsthal Nord: Sandro Masai – Dance traces

DANCE TRACES - Ritualistic Digital Action Paintings #2
Performed by Sandro Masai using wearable audiovisual interactive technology.

Duration: 30 minutes + 20 minutes artist talk (in English).

DANCE TRACES - Ritualistic Digital Action Paintings #2 is a further development of the performance from last at Kunsthal NORD for the Dansekraft Festival 2023.

It is a dance performance combined with an interactive audiovisual system. The performance is inspired by the Afro-Brazilian culture, which has deep roots in the Yoruban Mythology and the dance is dedicated to the Orishas, African gods.

The dramaturgy is based on a Yoruban creation myth of the Orishas. It tells the story of the creation of the world and the banning of Oshun - the goddess of water, love, fertility and beauty, and the seizing of power from of the warrior Ogun - the god of metal and technology. In the absence of love and water, nothing can grow on Earth and creation is impossible. A synthesis and harmony must be found, where human/love and machine/technology can join and work together.

Conceptually, this performance combines decolonial art practice and Afrofuturism, by bridging ancestral African knowledge and high technology.

The interactive audiovisual system analyses the movements of the performer and affects the music and visual projections in the room.

Performance created in collaboration with ImprovAIze - Augmented Performance Lab & RELATE - Research Lab for Art and Technology at Aalborg University.

SILKE BECKMAN - music composer and computer programmer
PELIN KILIBOZ - visual artist and computer programmer
ELIZABETH JOCHUM - researcher and supervisor
DAN OVERHOLT - researcher and supervisor
SANDRO MASAI - performer

Performed at Kunsthal NORD for Dansekraft 2024

  • 07 sep Saturday
  • 17:00
  • Kjellerups Torv 5, 9000 Aalborg
“THINGS WITH STRINGS” – Marionetteater
Scheduled

“THINGS WITH STRINGS” – Marionetteater

Kirsten Kjærs Museum har den store glæde at præsentere en unik og utraditionel musikalsk marionetteater for hele familien, når dukkefører Viola Hipponette og violinist Francois Grimaud besøger os på deres turné i de nordiske lande.

Viola Hipponette har arbejdet med at lave dukker i over 40 år og sammen har de spillet gadeteater og optrådt på festivaler over hele Europa.

Pris: Gratis for børn under 18 år. 50 kr for voksne (almindelig entre til museet). Så lader vi “hatten gå rundt” på bedste gadeteater manér.

  • 15 sep Sunday
  • 15:00
  • Langvadvej 64, 7741 Frøstrup
Songwriters Room feat Casper Clausen
Scheduled

Songwriters Room feat Casper Clausen

Songwriters Room - koncertturné med danske sangskrivere i Randers, Aalborg, Hjørring og Hanstholm.

● 𝐃𝐚𝐭𝐨:
𝟏𝟐. 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐞𝐫 𝐢 𝐑𝐚𝐧𝐝𝐞𝐫𝐬, 𝐓𝐮𝐫𝐛𝐢𝐧𝐞𝐧
𝟏𝟑. 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐞𝐫 𝐢 𝐀𝐚𝐥𝐛𝐨𝐫𝐠, 𝐇𝐮𝐬𝐞𝐭
𝟏𝟒. 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐞𝐫 𝐢 𝐇𝐣ø𝐫𝐫𝐢𝐧𝐠, 𝐑𝐮𝐦𝐦𝐞𝐭
𝟏𝟓. 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐞𝐫 𝐢 𝐇𝐚𝐧𝐬𝐭𝐡𝐨𝐥𝐦, 𝐃𝐞𝐭 𝐍𝐨𝐫𝐝𝐚𝐭𝐥𝐚𝐧𝐭𝐢𝐬𝐤𝐞 𝐅𝐲𝐫
●𝐃ø𝐫𝐞𝐧𝐞 𝐚̊𝐛𝐧𝐞𝐫: 𝟏𝟗.𝟑𝟎
●𝐊𝐨𝐧𝐜𝐞𝐫𝐭: 𝟐𝟎.𝟎𝟎
●𝐄𝐧𝐭𝐫𝐞́: 𝟏𝟎𝟎 𝐤𝐫.
●𝐁𝐢𝐥𝐥𝐞𝐭: Send en besked til simon@hanstholmfyr.dk med ønsket antal personer og navne, så modtager du en MobilePay-anmodning.

Huset i Aalborg, Turbinen i Randers, Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm og Under Kniven i Hjørring, præsenterer en helt unik koncertrække, der står i sangskrivningens tegn.

Få et indblik i sangskrivernes kreative arbejdsrum, når tre sangskrivere, sammen med musiker Casper Clausen fra Efterklang, dyrker sangskrivningens kunst i et fælles forum, og hvor vi som publikum er med hele vejen i deres proces, når de fordyber sig i hinandens sange og materiale.

Denne koncertaften kan du derfor opleve tre sangskrivere, med rødder i Midt- og Nordjylland, lukke hinanden ind i deres musikalske universer. Navnene offentliggøres løbende, på de deltagende musikere.

Songwriters Room er et koncertformat som Huset i Hasserisgade igennem en årrække har haft utroligt gode oplevelser med, hvor dygtige musikere fra hele landet, har mødtes om sangskrivningens kunst. Songwriters Room er en koncertoplevelse, der fokuserer på sangskriveren og sangene, tilsidesætter produktion og arrangement, og giver dermed kunstnerne mulighed for at præsentere sine sange i deres reneste og mest intime form.

Koncerterne turnerer mellem de fire byer, så du som lokalt publikum kan opleve sangskriverne i din by, og formatet bringer dem til at dele scenen og på skift spille og præsentere deres sange, som en slags sang-stafet. Sangene ledsages ofte af en snak om de tanker og følelser, der ligger til grund for musikken.

Som en del af forløbet, vil musikerne mødes på den første dag på turen på Huset i Aalborg, og have tid til i fællesskab at dyrke hinandens materiale. Herefter vil de turnerer mellem de fire byer på skift og dele scenen i hver by.

Glæd dig til at opleve en unik og intim koncertaften, hvor du får lov at dykke helt ind i sangskrivningens kunst og de spændende musikeres univers.

Grafik af @moontea_illustration

𝓒𝓪𝓼𝓹𝓮𝓻 𝓒𝓵𝓪𝓾𝓼𝓮𝓷
Casper Clausens stemme er stemmen af Efterklang. Han dannede det populære danske indierockband i 2000, sammen med sine to barndomsvenner Rasmus Stolberg og Mads Brauer.
Fyldt med kreativ energi er Clausen, både forsanger i Efterklang og Liima, og en helt særlig musiker, der laver musik uden at skele til genre begrænsninger, og hvis genkendelige vokal, nysgerrighed og kompositionsstil altid skinner igennem.

Han har derudover udgivet album under eget navn i 2021 og er en af landets mest interessante sangskrivere. Han har, i regi af og uden for Efterklang, en lang tradition med kreative samarbejder verden rundt, og har derfor en unik og spændende tilgang til musikalske møder. Matchet med de tre unge nyere sangskrivere, der er ved at etablere sig på det store musikalske landkort, giver derfor utrolig god mening og det bliver spændende at se hvordan samarbejdet vil udfolde sig i denne konstellation.

𝓗𝓾𝓷𝓽
Kristian Lorenzen er tidligere medlem af Thy Music Collective, og under kunstnernavnet HUNT skriver han egne sange om livets dualitet og med en inderlighed fra fortidens store singer-songwritere som inspiration.
Musikken trækker tråde tilbage til et særligt spektrum af avancerede klaverballader, der leder tankerne hen på 70’ernes grænsesøgende virtuoser og bringer mindelser om ikoniske artister, der repræsenterer en kompleks og eksperimenterende tilgang til popmusikken, heraf kan nævnes de tidlige udskejelser fra Colin Blunstone, David Bowie, og Kate Bush.
Hans kommende album, der ser dagens lys i oktober, er betitlet ‘Moonstruck’ og er et favntag med det dæmoniske og destruktive i tilværelsen.Dog sat i kontrast til kærligheden, som det fornyende og livgivende element. At være “ramt af månen” er både udtryk for en yndefuld velsignelse, og for at være underlagt melankolien og tungsindets domæne.

𝓦𝓲𝓵𝓵𝓲𝓪𝓶 𝓢𝓬𝓱𝓳𝓸𝓽𝓽
Efter en succesfuld danmarksturné med post-punk bandet Deep Sea Low Tide er frontmand William Schjøtt klar med en ny musikalsk oplevelse. Med den akustiske guitar i hånden præsenterer han nu udvalgte numre fra bandets debutalbum Hills To Die On i intime, akustiske og alternative versioner. William Schjøtts sangskrivning berører eksistentialisme, dystopi, sorg og vigtigst af alt håb. Disse koncerter giver publikum en unik mulighed for at opleve numrene på en ny måde og komme tættere på historierne bag sangene og måske endnu ikke udgivne numre.

𝓡𝓲𝓪 𝓠𝓿𝓲𝓼𝓽
Når Ria Qvist synger om sine barndomsminder og om at føle sig som en klovn i et cirkus, er det fra et andet udgangspunkt end de fleste andres.
Bag kunstnernavnet er sangerinden og sangskriveren Maria-Louise Lundqvist, hvis syn kun består af skygger og lys. Ofte bliver andre menneskers hensyn vendt til en medlidenhed, som får hende til at føle sig misforstået. Det et jun træt af, hvilket man som lytter forstår, når man rammes af den smukke, detaljeorienterede og kompromisløse
sangskrivning.
Med inspiration fra Sebastian og Guldimund er Ria Qvist en nærværende og ærlig historiefortæller, fordi hun fortæller historier, som drager på en helt anderledes måde.

  • 15 sep Sunday
  • 19:30
  • Tårnvej 7-23 A+B, 7730 Hanstholm
Rejsen Gennem Bigband-land – Aabybro
Scheduled

Rejsen Gennem Bigband-land – Aabybro

Tid og sted: man 16. september 2024 kl. 09:00, Kultur- & Erhvervscenter Jammerbugt, Søparken 2, Aabybro

Gennem undervisningsmateriale til flere lektioner vil vi forberede elever til en musikalsk rejse gennem bigband-land – en historiekoncert på deres skole, der spænder fra oprindelsen af den rytmiske musik til nutidens altomfavnende jazzorkester.

I dette projekt bliver eleverne introduceret for en række fakta om bigbandet og dets betydning for musikkens udvikling, samt forskellige musikalske indslag som fx. gravoptog i New Orleans, 1920-30’ernes danseorkester, bigbandet som kunstmusik samt jazzens og bigbandets betydning for nutidens store pop-ikoner som fx. Lady Gaga og Justin Timberlake, der ligesom mange andre amerikanske musikstjerner kommer ud af hele denne rytmiske musikhistorie.

Medvirkende: Nordkraft Big Band.

Projektet er støttet af Kulturministeriet, Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Jammerbugt Kommune, Spar Nord Fonden og Gudrun & Palle Mørchs Mindefond.

  • 16 sep Monday
  • 9:00
Rejsen Gennem Bigband-land – Hobro
Scheduled

Rejsen Gennem Bigband-land – Hobro

Tid og sted: tirs 17. september 2024 kl. 09:00, Rosendalhallen, Døstrupvej 23, Hørby, Hobro

Gennem undervisningsmateriale til flere lektioner vil vi forberede elever til en musikalsk rejse gennem bigband-land – en historiekoncert på deres skole, der spænder fra oprindelsen af den rytmiske musik til nutidens altomfavnende jazzorkester.

I dette projekt bliver eleverne introduceret for en række fakta om bigbandet og dets betydning for musikkens udvikling, samt forskellige musikalske indslag som fx. gravoptog i New Orleans, 1920-30’ernes danseorkester, bigbandet som kunstmusik samt jazzens og bigbandets betydning for nutidens store pop-ikoner som fx. Lady Gaga og Justin Timberlake, der ligesom mange andre amerikanske musikstjerner kommer ud af hele denne rytmiske musikhistorie.

Medvirkende: Nordkraft Big Band.

Projektet er støttet af Kulturministeriet, Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Jammerbugt Kommune, Spar Nord Fonden og Gudrun & Palle Mørchs Mindefond.

  • 17 sep Tuesday
  • 9:00
  • Teglgårds Pl. 1, 9000 Aalborg
Ingeborg Munch – en lokal folkesanger – Christian Foged og Mia Guldhammer synger og fortæller.
Scheduled

Ingeborg Munch – en lokal folkesanger – Christian Foged og Mia Guldhammer synger og fortæller.

Ingeborg Munch (1906 – 1978) var i sin samtid en sanger fra Skørpingegnen, der nød stor anerkendelse i folkemusikkredse landet over. Sangere som Povl Dissing og Benny Holst trak stor inspiration fra Ingeborg Munch’s sangstil og -repertoire, der stammede direkte fra dansk landarbejderkultur.

Museum Rebild og Kinorevuen indbyder hermed til en aften med sangerne Christian Foged og Mia Guldhammer.

De har begge deres personlige fortolkning af Ingeborg Munch og hendes sange. De vil dels fortælle og dels synge for til flere fællessange fra repertoiret. 

Aftenen sluttes af med en halv times dans, hvor vi skal danse et par af de nye danse som Niels Bundgaard fra Museum Rebild, har lavet som led i projektet med at relancere Ingeborg Munch. 
Musikken til dansen bliver spillet af medlemmer af Rebild Spillemandslaug.

Aftenen er et led i Rebild Kulturuger, og er støttet af Rebild Kulturråd. Arrangement foregår i 100 salen ved Kinorevuen i Skørping.

  • 17 sep Tuesday
  • 19:00
  • Rebildvej 25 B, Rebild, 9520 Skørping
Rejsen Gennem Bigband-land – Aalborg
Scheduled

Rejsen Gennem Bigband-land – Aalborg

Tid og sted: ons 18. september 2024 kl. 09:00, Filstedvejens Skole, Filstedvej 16, Aalborg

Gennem undervisningsmateriale til flere lektioner vil vi forberede elever til en musikalsk rejse gennem bigband-land – en historiekoncert på deres skole, der spænder fra oprindelsen af den rytmiske musik til nutidens altomfavnende jazzorkester.

I dette projekt bliver eleverne introduceret for en række fakta om bigbandet og dets betydning for musikkens udvikling, samt forskellige musikalske indslag som fx. gravoptog i New Orleans, 1920-30’ernes danseorkester, bigbandet som kunstmusik samt jazzens og bigbandets betydning for nutidens store pop-ikoner som fx. Lady Gaga og Justin Timberlake, der ligesom mange andre amerikanske musikstjerner kommer ud af hele denne rytmiske musikhistorie.

Medvirkende: Nordkraft Big Band.

Projektet er støttet af Kulturministeriet, Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Jammerbugt Kommune, Spar Nord Fonden og Gudrun & Palle Mørchs Mindefond.

  • 18 sep Wednesday
  • 9:00
  • Teglgårds Pl. 1, 9000 Aalborg
Rejsen Gennem Bigband-land – Dronninglund
Scheduled

Rejsen Gennem Bigband-land – Dronninglund

Tid og sted: tors 19. september 2024 kl. 09:00, Dronninglund Skole, Rørholtvej 20, Dronninglund

Gennem undervisningsmateriale til flere lektioner vil vi forberede elever til en musikalsk rejse gennem bigband-land – en historiekoncert på deres skole, der spænder fra oprindelsen af den rytmiske musik til nutidens altomfavnende jazzorkester.

I dette projekt bliver eleverne introduceret for en række fakta om bigbandet og dets betydning for musikkens udvikling, samt forskellige musikalske indslag som fx. gravoptog i New Orleans, 1920-30’ernes danseorkester, bigbandet som kunstmusik samt jazzens og bigbandets betydning for nutidens store pop-ikoner som fx. Lady Gaga og Justin Timberlake, der ligesom mange andre amerikanske musikstjerner kommer ud af hele denne rytmiske musikhistorie.

Medvirkende: Nordkraft Big Band.

Projektet er støttet af Kulturministeriet, Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Jammerbugt Kommune, Spar Nord Fonden og Gudrun & Palle Mørchs Mindefond.

  • 19 sep Thursday
  • 9:00
  • Teglgårds Pl. 1, 9000 Aalborg