Foredrag

HELLIGE UKRAINE : FOLKEUNIVERSITETET
Scheduled

HELLIGE UKRAINE : FOLKEUNIVERSITETET

GODT AT VIDE

Varighed: 120 minutter

Pladser: Nummererede
OM

Den 24. februar 2022 angreb russiske tropper Ukraine. Krigen har dybe kirkelige rødder. De russiske politiske og religiøse lederes forståelse af Ukraine, byen Kyiv og vesten er tæt forbundet med den russiske ortodokse kirke. Og for Putin er kirken, foruden landets atomarsenal, Ruslands stærkeste indenrigs- og udenrigspolitiske forsvar. Men også den ukrainske selvforståelse og ønske om selvstændighed er tæt forbundet med kirkerne. Hvilken funktion har kirken i krigen? Hvordan bruges kirken til at udforme national selvforståelse? Foredraget giver et indblik i den lange og komplekse historie om, hvordan kirkerne i Østeuropa har formet det politiske og nationale rum.

  • 04 nov Monday
  • 16:30
  • Skolevej 5, 9990 Skagen
Befri Preben… og få en fest på arbejdet igen
Scheduled

Befri Preben… og få en fest på arbejdet igen

Glæd dig til Rikke Østergaards helt nye foredrag baseret på hendes nye bog Befri Preben. Vi skal have en fest på arbejdet igen ved et endeligt opgør med unødvendig stress, brok og alt det, der dræner vores energi i hverdagen. 

Få en fest og mere energi på arbejdspladsen 
Rikke Østergaard er ekspert i social intelligens, og hvordan vi mennesker smitter hinanden med vores følelser og humør. Hendes foredrag er kendt for at være yderst underholdende og samtidigt baseret på den nyeste forskning omkring social intelligens.

I sit helt nye foredrag sætter Rikke fokus på, hvordan vi kan minimere smitten og befri vores egen og hinandens indre Preben fra den negative smitte – og derved få mere energi og arbejdsglæde. Foredraget er også et opgør med work-life-begrebet. Arbejdslivet skal leves, ikke bare overstås.

Preben-typer og energibalance
Du vil blive præsenteret for flere Preben-typer i foredraget. For en stor del af befrielsen ligger i at forstå, at alle er forskellige, og at vi arbejder og bidrager forskelligt til fællesskabet. Du får også indsigt i, hvordan du kan styre din følelsesøkonomi, altså din daglige energibalance og dit følelsesmæssige overskud, og få et bedre energiregnskab. 

Du kan se frem til:

  • De fire Preben-typer – forskelligheder forurener
  • Svar på, hvordan vi befrier os fra følelsesforurening
  • Hjælp til at befri dig selv og booste din følelsesøkonomi
  • Redskaber til at befri dit team med forventningsafstemning

Om Rikke Østergaard
Med sin baggrund som mental sundhedsekspert, ledelsesrådgiver, sociolog og ekspert i mindfulness har Rikke Østergaard specialiseret sig i stress, konfliktløsning, samarbejde, mindfulness og ikke mindst arbejdsglæde. Hun er Danmarks første erhvervssociolog og fungerer som gæsteunderviser på University of Sydneys lederakademi. Hun er også forfatter til flere bøger, og bl.a. bestselleren ”Vi havde en fest på arbejdet, men så kom Preben”. I 2024 udkom hendes nye bog “Befri Preben … og få en fest på arbejdet igen”.

  • 04 nov Monday
  • 19:00
  • Musikkens Pl. 1, 9000 Aalborg
MED DORTE OG ANDERS PÅ GRØNLANDSTOGT : FOF
Scheduled

MED DORTE OG ANDERS PÅ GRØNLANDSTOGT : FOF

OM

Kom med Anders og Dorte på krydstogt til det allernordligste Grønland - en unik rejse til områder, som kun de færreste oplever. Få de helt friske indtryk af natur og kultur på en rejse fra Kangerlussuaq op til 79,1 grader Nord - et stykke nord for Qaanaaq. Vi besøger byer og bygder fra vandsiden og oplever den fantastiske natur og et enestående plante- og dyreliv. Ikke mindst handler det også om de gæstfrie mennesker, som bor der. Foredraget byder bl.a. på et besøg i verdens nordligste bebyggelse. Historien knyttes også til, og vi hører om nogle af de steder, hvor polarforskere som Knud Rasmussen og Robert Peary har været - og Hans Hendrik ikke at forglemme.

  • 05 nov Tuesday
  • 14:00
  • Skolevej 5, 9990 Skagen
Tal, tilfældigheder og tipping points
Scheduled

Tal, tilfældigheder og tipping points

GODT AT VIDE

Dørene åbner kl. 18.45

Varighed: 120 minutter

Pladser: Nummererede
OM

Offentlige foredrag i naturvidenskab præsenteres af Skagen Bio og Kulturhus Kappelborg i Skagen. Alle foredrag i foredragsrækken er gratis, men kræver man henter en billet for at sikre sig plads. 

Når salget af cykelhjelme stiger er der flere cykelulykker. Ergo er det farligt at køre med cykelhjelm! Eller er det nu også det? Måske bliver der solgt flere cykelhjelme fordi det er blevet farligere at cykle i trafikken? Men er det nu også rigtigt? Måske bliver der bare solgt flere hjelme og der er flere ulykker fordi der er flere der cykler? En sammenhæng betyder ikke, at der også er en årsagssammenhæng. Statistik kan nemt misbruges og fejltolkes, men statistik har spillet og spiller også en meget vigtig rolle i at forstå og afdække hvordan verden hænger sammen. Mange videnskabelige opdagelser er først blevet gjort udelukkende ved at undersøge statistiske sammenhænge – og først senere er de underliggende årsager blevet opdaget og forstået.

Kom og hør professor i statistik Susanne Ditlevsen fortælle om statistikkens heldige og mindre heldige historier – fra sømænd med skørbug, til børnedødelighed på fødselsklinikker, en teknisk fejl i en rumfærge der havde fatale konsekvenser og mulig racisme i amerikansk politi.

I foredraget vil du også dykke ned i Susannes egen forskning – fx om matematikken bag ‘tipping points’ og hvordan man vha. statistik kan forudsige sandsynligheden for at Europas varme havstrøm vil kollapse i dette århundrede.

  • 05 nov Tuesday
  • 15:00
  • Skolevej 5, 9990 Skagen
Hvad er der NU galt?
Scheduled

Hvad er der NU galt?

Hvad er der NU galt? Efter 9 udsolgte forestillinger, kan der da umuligt stadig være noget galt… men det er der altså. Derfor har Cilius og Brinkmann forlænget deres populære turné rundt i landet for igen at spidde tidens tendenser og hinanden.

Hvad er det egentlig, der er så galt? Hvis der altså er noget galt… og det ikke bare er Frederik Cilius og Svend Brinkmann, det er helt galt med? Glæd dig til en underholdende aften, hvor psykologen og satirikeren med masser af humor, alvor og selvironi spider tidens tendenser, hinanden og ikke mindst sig selv i en tid, hvor dumhederne står i kø. Der er altså noget galt… men med hvad og med hvem?

Dumhederne står i kø
Både Frederik Cilius og Svend Brinkmann er kendt for at synes, at alt muligt er galt. Cilius laver satire over samtidens tåbeligheder, især gennem sit alter ego Kirsten Birgit, og Brinkmann kritiserer tidens tendenser og udviklingstvang. På denne aften sætter de sammen fokus på alt det, der er galt, måske endda med dem selv? Men de spørger også, om man kan køre træt i at påpege alt det forkerte, og undersøger fra både komikerens og psykologens perspektiv, hvad der er værd at kæmpe for i en tid, hvor dumhederne står i kø.

Hvad er der galt med Frederik Cilius?
Kan der overhovedet være noget galt, når man har en så alsidig og succesfuld karriere, som Frederiks? Helt kort er Frederik satiriker, musikformidler, skuespiller og uddannet klarinettist. Han er kendt fra utallige tv-programmer og serier, men er især kendt for rollen som Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm i henholdsvis Den Korte Radioavis på Radio24syv og Den korte R8dioavis på R8dio.

Hvad er der galt med Svend Brinkmann?
Set udefra er der intet galt, for det er svært ikke at blive imponeret over Svend Brinkmanns imponerende lange CV. Udover at være psykologiprofessor og forsker på Aalborg Universitet har han i årevis været en aktiv stemme i den offentlige debat. Den velformulerede professor har en lang række populære bogudgivelser bag sig, bl.a. bestseller-trilogien Stå fastStåsteder og Gå glip. Derudover er Brinkmann kendt som radiovært, klummeskribent og foredragsholder.

  • 05 nov Tuesday
  • 19:00
  • Musikkens Pl. 1, 9000 Aalborg
Foredrag med Mikkel Emil – “Alle har noget at kæmpe for”
Scheduled

Foredrag med Mikkel Emil – “Alle har noget at kæmpe for”

Jeg hedder Mikkel Emil og det her er min kamp og mit råb om at bryde nogle tabuer i dagens Danmark!

Du kender måske Mikkel Emil fra dokumentaren ”Mikkels kamp mod dæmonerne”
Mikkel bærer rundt på en dyster historie. Flere års seksuelle overgreb i hans barndom har lagt sig som et tungt mørke over ham. Mikkel arbejder sig ud af mørket og finder styrken til at overvinde sine indre dæmoner. Man kan nemlig ikke overvurdere betydningen af at blive lyttet til, set for den man er, og at kunne se sig selv i spejlet og vide, at man er god nok.
I dokumentaren ser vi Mikkel holde sit første foredrag og hvilket en oplevelse for både den unge mand, men også for dem som var med i salen.

Nu har DU mulighed for at blive en af dem som kan opleve Mikkel Emil i hans foredrag “Alle har noget at kæmpe for”, når han gæster Autisme Vesthimmerland i Vesthimmerlands Musikhus ALFA den 5/11 2024 kl. 19.00

Der er et begrænset antal billetter så vent ikke for længe med at købe din billet.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En ung, dansk mand slider for at kæmpe sig fri af fortidens dæmoner, der stadig forfølger ham mange år efter de seksuelle overgreb, han overlevede i sin barndom.

”Mikkels kamp mod dæmonerne” handler om Mikkel, der forsøger at finde vej i livet, efter at flere års seksuelle overgreb i hans barndom har lagt et tungt mørke over ham. Han lider af PTSD og lavt selvværd, og kæmper hver dag for at holde sammen på sig selv.

Gennem et usædvanligt venskab og et filmprojekt, arbejder Mikkel sig ud af mørket og finder styrken til at overvinde sine indre dæmoner. Man kan nemlig ikke overvurdere betydningen af at blive lyttet til, set for den man er, og at kunne se sig selv i spejlet og vide, at man er god nok.

”Jeg ønsker at bryde tabuer, - åbent og ærligt fortælle om mine oplevelser. Jeg taler udfra mit hjerte, jeg pakker ikke noget ind og jeg er mig. Mit foredrag er delt mellem video, fotos, personlige fortællinger og spørgsmål fra publikum. Mit mål er at sprede positive budskaber – man kan rejse sig fra mørket, selvom det til tider hård en kamp.”

Jeg hedder Mikkel Emil og det her er min kamp

  • 05 nov Tuesday
  • 19:00
  • Jyllandsgade 54, 9600 Aars
Rikke Stokland – Hvad vil de gøre ved det?
Scheduled

Rikke Stokland – Hvad vil de gøre ved det?

I det sprudlende og tankevækkende show ‘Hvad vil de gøre ved det?’ tager Rikke Stokland publikum med på en guidet tour ind i den svære kunst at være ligeglad med andres mening.

Med en unik kombination af underholdning og personlig udvikling leverer Rikke Stokland konkrete værktøjer til, hvordan du kan håndtere frygten for andres mening samt budskaber, der inspirerer til at tænke anderledes, leve modigt og omfavne det autentiske og uperfekte.

Måske går du og drømmer om at sige jobbet op og købe en one-way-ticket til Bahamas? Eller spice hverdagen op med læbestift og mere glimmer? Eller måske blive bedre til at sige nej til ting, du egentlig ikke orker, uanset hvad nogen måtte synes om det?

Pak bekymringerne væk, læn dig tilbage og nyd en forrygende aften med god energi, inspiration og empowerment – og gør dig klar til at træde ind i en mere befriende tilgang til livet med mantraet ”hvad vil de gøre ved det?”.

Studerende sparer 50% med Study Tickets!

  • 05 nov Tuesday
  • 19:00
  • Europa Pl. 4, 9000 Aalborg
Anna Vestergaard, Hanne Dahl og Ole Izard Høyer – “I lyst og nød – om kærligheden”
Scheduled

Anna Vestergaard, Hanne Dahl og Ole Izard Høyer – “I lyst og nød – om kærligheden”

I efterårssæsonen gentager vi succesen med at ”sætte livet på spil”.

I Livet på spil tager vi hver gang livtag med ti sange, der kan komme fra poppens, jazzens eller rockens verden. For dem alle gælder, at – Livet er på spil. Det er sange, som har en eksistentiel nerve både musikalsk og tekstmæssigt.

Vi arbejder tematisk med sangene, og de bliver fremført virtuost af Anna Vestergaard og Ole Izard Høyer, alt imens Hanne Dahl sætter dem ind i en sammenhæng og giver et bud på en
tekstmæssig fortolkning af dem.

Kom og vær med til en aften med skønne toner og tekster.

  • 06 nov Wednesday
  • 19:30
  • Gammeltorv 4, 9000 Aalborg
Jens Chr. Grøndahl – “Synger for ravn og ræv – om fremtid og håb”
Scheduled

Jens Chr. Grøndahl – “Synger for ravn og ræv – om fremtid og håb”

”Mine teenagedøtre og jeg taler om klima. De siger: Jeres generation har ikke gjort noget. I har kun tænkt på jer selv. I overlader den globale opvarmning til os.”

Jens Christian Grøndahls essay ”Synger for ravn og ræv” er et forsøg på dialog med de unge og med kunsten. Hvor hans generation blev defineret af Murens fald og troen på den enkeltes frihed, er nutidens unge de første, der ikke forventer, at deres børns fremtid bliver bedre.

Med afsæt i kunst, myter og litteratur reflekterer Jens Christian Grøndahl over vores forhold til den levende verden og forsøget på at finde en mening med livet.

Måske rummer vores udskældte civilisation også et sprog for håbet om en mere respektfuld tilgang til naturen?

  • 07 nov Thursday
  • 14:00
  • Gammeltorv 4, 9000 Aalborg
SLÆGTSFORSKNINGSCAFÉ
Scheduled

SLÆGTSFORSKNINGSCAFÉ

Slægtsforskningscaféen er en aktivitet under Slægtshistorisk Forening for Hjørring og Omegn. Den første torsdag i månederne fra september til april, kl. 14.30-16.30, inviterer foreningen til møde på Det Gamle Rådhus i Hjørring. Møderne omhandler alle slægtsforskningsrelaterede emner. Møderne er åbne for alle, og der kræves ikke medlemskab af foreningen. Mange af deltagerne er nybegyndere udi slægtsforskningen. I gennemsnit besøger omkring 40 til 50 gæster de månedlige møder, og en vigtig begivenhed ved møderne er kaffepausen med småkager, der altid afføder megen snak og mulighed for nye slægtsforskningsbekendtskaber.

  • 07 nov Thursday
  • 14:30
  • Museumsgade 3, 9800 Hjørring
Foredrag: I kløerne på Gestapo
Scheduled

Foredrag: I kløerne på Gestapo

Foredrag på museet i samarbejde med Folkeuniversitetet i Jammerbugt Kommune

Foredragsholder er Thor Bæch Pedersen, cand.mag., museumsinspektør, Nordjyske Museer

Foredraget handler om de ugerninger og krigsforbrydelser, som Gestapo begik i Nordjylland

Der serveres en forfriskning i pausen

  • 07 nov Thursday
  • 19:00
Indlæs flere