Date

22 okt 2024

Time

13:00

Månedens historie – Gården Bakken

Til månedens historie, handler det om gården Bakken, og familien som ejede den og om livet omkring gården – både før og efter den eksisterede.

Inde midt i hjertet af Bangsbo Fort ligger en ældre, tidligere landbrugsbygning, nemlig den staldbygning der engang var en del af gården Bakken. En gård som lå idyllisk på toppen af Bangsbo Bakker, og hvor mennesker havde passet sig selv indtil en krig et sted ude i verden rykkede så tæt på, at alt blev ændret for evigt.

I gammel tid tilhørte Bangsbo Bakker Bangsbo Hovedgård og fungerede som overdrev, et uopdyrket areal der kun blev brugt til græsning. I 1800-tallet blev det udstykket og i året 1900 blev en væsentlig del af det plateau, hvorpå fortet ligger i dag, købt af det nygifte par Marie og Christian Christensen. De flyttede ind i et lille hus på stedet, sammen med deres først fødte barn og med en drøm om at kunne leve af arealet. Det lykkedes for dem, de fik for øvrigt også yderligere 10 børn, og i 1920 byggede de en lille gård, bestående af tre bygninger, på toppen af bakken, som ligger i 82 meter over havets overflade. I tiden efter opkøbte de mere jord, og i 1940 havde de et fornuftigt levebrød, ejendom og jord. I 1942 måtte familien rømme ejendommen på grund af tyske aktiviteter.

Arrangementet er gratis for museets gæster.
Tidspunkt:13:00-13:30
Sted: Arrangementer, Bangbo Fort

Lokation

Nordjyllands Kystmuseum
Dronning Margrethesvej 6, 9900 Frederikshavn
  • 00

    days

  • 00

    hours

  • 00

    minutes

  • 00

    seconds

Byer

Frederikshavn

Lokation

Nordjyllands Kystmuseum
Dronning Margrethesvej 6, 9900 Frederikshavn
QR Code

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: 22 okt 2024
  • Time: 7:00

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *