Særlige skulpturer af genbrugsmaterialer pryder Aalborgs midtby

Skrevet af: Vagthavende
29 maj, 2024 - 14:05

KILDE: pexels.com Forfatter: Lara Jameson Redigeret af: Maria Jeanette From

Aalborg Karneval har indført bæredygtige initiativer med nye skulpturer lavet af genbrugsmaterialer, som nu er udstillet i byens centrum.

Aalborg Karneval har taget store skridt mod en grønnere fremtid ved at integrere bæredygtighed i deres arrangementer. I år er der blevet skabt fire unikke skulpturer af genbrugsmaterialer, som både har prydet Kildeparken under karnevallet og nu kan opleves i Aalborgs midtby.

Aalborg Karneval har længe arbejdet på at reducere deres miljøaftryk, og i år blev det tydeligt med en ny tiltag. Sammen med Teater Nordkrafts kunstnere, Mikkel Iversen og Christian Møller, blev der skabt fire skulpturer udelukkende af genbrugsmaterialer fra tidligere scene- og kulisseproduktioner. Skulpturerne, der forestiller en galoperende hest, en makrel, en ånd med en stav og en slangedrage, blev først udstillet i Kildeparken og er nu flyttet til Aalborgs midtby for at fortsætte med at inspirere til bæredygtighed.

Disse kunstværker er et symbol på karnevallets engagement i grøn omstilling og viser, hvordan kreativitet kan kombineres med genbrug for at skabe noget smukt og meningsfuldt.

Fakta om de nye skulpturer

  • Skabere: Mikkel Iversen og Christian Møller fra Teater Nordkraft.
  • Materialer: Genbrugsmaterialer fra scene- og kulisseproduktioner.
  • Skulpturer: En galoperende hest, en makrel, en ånd med en stav, en slangedrage.
  • Udstillingssteder: Kildeparken under karnevallet, nu Aalborgs midtby.
  • Formål: Fremme bæredygtighed og genbrug gennem kunst.

Kilde: Migogaalborg.dk

Se flere nyheder