Mariagerfjord Kommunes Kunstråd er nu klar med råd og vejledning

Skrevet af: Vagthavende
18 mar, 2024 - 09:03

Gruppefoto, Mariagerfjord Kommunes kunstråd. Foto Anne Lie Stokbro

Pr. 1. januar 2024 har Mariagerfjord Kommune fået et fagligt kompetent kunstråd, som fremover kan vejlede og rådgive private virksomheder og offentlige instanser og institutioner i kunstneriske spørgsmål

Tanken om etablering af kommunale kunstråd/billedkunstråd udgår fra Statens Kunstfond, som bevilliger driftsstøtte til rådene. Formålet er med  Statens Kunstfonds ord, at ”… fremme billedkunst i Danmark ved, at danske kommuner gør brug af billedkunstfaglig rådgivning i de sammenhænge, hvor kommunerne arbejder med billedkunst. Derfor yder udvalget støtte, såfremt en eller flere kommuner i fællesskab nedsætter et kommunalt billedkunstråd, hvor et flertal af medlemmerne har billedkunstfaglige kompetencer.” Et sådan råd er nu en realitet i Mariagerfjord Kommune, hvor kunstnerisk rådgivning hidtil har ligget i Hobro Kunstsamlings regi. Med accept af det lokale kunstråds vedtægter og medlemmer i såvel Kunstfonden som byrådet i Mariagerfjord Kommune er dette arbejde nu flyttet til Kunstrådet, som også fremover får ansvar for Kunstsamlingens udvikling og arbejde for forskønnelse i kommunen.

Kunstrådet er sammensat af repræsentanter for Mariagerfjord Kommune, Kulturelt Samråd, Kunstetagerne, Hobro Kunstsamlings kunstnere og Billedkunstnernes Forbunds Nordjyllands-afdeling. Medlemmerne er: Formand Søren C. Olesen (udpeget af Kunstetagerne), næstformand billedkunstner Kamilla Mez (udpeget af BKF Nord), kasserer Jørgen Basballe (udpeget af Kulturelt Samråd), sekretær kunsthistoriker Anne Lie Stokbro (ifølge vedtægterne født medlem i egenskab af kunstfaglig medarbejder i Kunstetagerne), Jane Grøn (udpeget af byrådet i Mariagerfjord Kommune), Jørgen Pontoppidan (udpeget af byrådet i Mariagerfjord Kommune), kunsthistoriker, leder af Museum Wegner Anne Blond (udpeget af Kunstetagerne) og billedkunstner Frode Steinicke (repræsentant for kunstnerne i Hobro Kunstsamling).

Kunstrådets formand Søren C. Olesen udtaler: ”Vi glæder os meget til arbejdet i udvalget, hvis sammensætning af lokale og udefrakommende medlemmer sikrer udvikling og inspiration i det kommende arbejde. Kunstrådet tilbyder vejledning og rådgivning til virksomheder og institutioner, som påtænker at opstille kunst i det offentlige rum, ligesom udvalget fortsætter det mangeårige arbejde med forskønnelse af kommunens institutioner og forvaltninger ved udlån af kunst fra Hobro Kunstsamling. Det er vores håb, at både virksomheder og offentlige aktører, som påtænker kunstnerisk udsmykning, vil drage nytte af Kunstrådets erfaringer på området, og vi ser frem til at høre fra alle, som kan bruge sparring på kunstens område.”

Går man i kunsttanker, kan Søren C. Olesen træffes på e-mail: soerencolesen@gmail.com. Udvalgets sekretær Anne Lie Stokbro træffes på astok@mariagerfjord.dk.

Se flere nyheder