Jul med Aalborg Symfoniorkester

Skrevet af: Vagthavende
11 dec, 2023 - 15:12

Der venter publikum en perlerække af både danske og engelske julesange ved denne stemningsfulde julekoncert, hvor to velsyngende solister indtager scenen foran orkestret. Det er sopranen Isabel Schwartzbach, der har etableret sig som et efterspurgt navn på den danske musicalscene, og barytonen Jens Søndergaard, som efter en årrække som freelance har været fast medlem af solistensemblet på Det Kgl. Teater siden august 2017. Desuden medvirker to lokale kor, nemlig Klarup Pigekor og Nordjysk Pigekor under ledelse af Christina Kjærulff. Koncerten dirigeres af den svenske dirigent Alexander Hanson.

Isabel Schwartzbach, sopran

Hun er uddannet fra Stella Adler Studio of Acting i New York og hos sopran Louise Fribo. Hun havde sin anmelderroste debut i 2014 som Cosette i Les Misérables på Aarhus Teater og har siden spillet bl.a. Maria i West Side Story på både Aalborg Teater og Aarhus Teater, Maria i The Sound of Music (Hedeland Amfiteater) og Christine Daaé i Andrew Lloyd-Webbers kæmpesucces The Phantom of the Opera på Det Ny Teater. I 2019 vandt hun Inge Dams legat for unge, lovende skuespillere for sin præstation i rollen som Hodel i Spillemand på en Tagryg over for Tommy Kenter, og høstede for samme rolle anmeldelser som ”stemmen i verdensklasse” og ”den angeliske sopran”. Derudover har hun sunget koncerter med bl.a. Odense Symfoniorkester, Promenadeorkestret og Danmarks Underholdningsorkester.

Jens Søndergaard, baryton

Barytonen Jens Søndergaard har siden august 2017 været fast medlem af solistensemblet på Det Kgl. Teater. Inden da har han i en årrække arbejdet som freelance og medvirket i en lang række operaforestillinger. Tilbage i 2004 og tre år frem var han ansat som en del af solistensemblet på Das Deutsche Nationaltheater Weimar. Jens Søndergaard indledte sin musikalske karriere i drengekoret i hjembyen Herning. Han er uddannet fra Det Kongelige Operaakademi i København i 2003 og debuterede fra Det Kongelige Musikkonservatorium i 2005. Sideløbende med studierne på Operaakademiet var han kortvarigt semiprofessionel fodboldspiller på Fremad Amager i København, men besluttede at fokusere sin energi på en karriere som operasanger.

Medvirkende

Dirigent: Alexander Hanson
Solister: Isabel Schwartzbach, sopran og Jens Søndergaard, baryton
Kor: Klarup Pigekor og Nordjysk Pigekor. Korleder Christina Kjærulff
Koncertmester: Vesselin Demirev
Aalborg Symfoniorkester

Tid og sted
Torsdag 21. december 2023 kl. 19.30 i Koncertsalen i Musikkens Hus

Se flere nyheder