Hjælpeorganisationer samler sig om opfordring til øgede midler til julehjælp

Skrevet af: Vagthavende
1 nov, 2023 - 11:11

Fem førende danske hjælpeorganisationer, herunder Mødrehjælpen, Røde Kors, Blå Kors, Dansk Folkehjælp og Frelsens Hær, forener sig i en kollektiv appel rettet mod politikerne for at sikre ekstra økonomisk støtte til vinter- og julehjælp. Ifølge Mødrehjælpen er der allerede en betydelig stigning i antallet af familier, der søger julehjælp, hvilket har motiveret organisationerne til at handle.

Ninna Thomsen, direktør i Mødrehjælpen, advarer om en markant stigning i efterspørgslen efter julehjælp i år sammenlignet med tidligere. Antallet af ansøgninger til Mødrehjælpens julehjælpsordning er allerede steget med 30 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Der er blevet sendt et fælles brev fra disse organisationer til politikerne, hvori det påpeges, at trods en mindsket inflation forbliver priserne på dagligvarer højere end for et år siden, hvilket lægger pres på mange familier. Formålet med dette brev er at advare om den voksende efterspørgsel efter hjælp og at appellere til politikerne om at reagere på denne presserende situation.

I 2019 blev der afsat 5 millioner kroner årligt til julehjælpens ansøgningspulje. Sidste år besluttede et flertal i Folketinget at forøge puljen med 10 millioner kroner, og tættere på julen 2022 blev der yderligere tilført 50 millioner kroner. Organisationerne understreger behovet for en tidligere og mere omfattende tildeling af midler til julehjælpen for at imødekomme den forventede stigning i behovet for støtte.

Se flere nyheder