Kimbrerfesten i Aars slår rekord med over 611.000 kr. i overskud

Skrevet af: Vagthavende
12 okt, 2023 - 17:10

Kimbrerfesten i Aars har oplevet en bemærkelsesværdig stigning i overskuddet, da den i år formåede at generere en rekordsum på 611.430 kr. Dette tal markerer en betydelig stigning i forhold til de tidligere år, hvor overskuddet var på 502.000 kr. i 2021 og 552.000 kr. i 2022. Den glimrende vejrforholdene under 2023-udgaven spillede en betydelig rolle i denne opsigtsvækkende succes.

På et repræsentantskabsmøde tirsdag aften blev de otte foreninger, der står bag Kimbrerfesten, informeret om det rekordstore overskud. Efter mødet besluttede foreningerne og Kimbrerfestkomiteen at fortsætte deres frugtbare samarbejde. Samtlige 13 medlemmer af komiteen har allerede sagt ja til at være med i manegen igen i 2024, hvor de vil få selskab af Charlotte Christensen. Dette lover endnu en uforglemmelig folkefest i hjertet af Aars.

Allan Mølgaard, næstformand i Kimbrerfestkomiteen, udtalte: “Der er kommet flere og flere gæster udefra. Vi taler selvfølgelig med folk, og vi kan høre, at de kommer fra både Skive og Viborg. Vi har endda hørt om folk fra Nørager, der normalt deltager i en anden fest, men nu vælger at besøge Aars, fordi Kimbrerfesten er bedre, billigere og mere hyggelig. I år bemærkede vi også, at NT (Nordjyllands Trafikselskab) indsatte natbusser til festen uden at kontakte os.”

Kimbrerfesten er ikke kun en stor begivenhed for Aars, men den er også med til at samle byen og fremme aktiviteter i midtbyen. Handelschef Jesper Nielsen udtalte: “For handelslivet i Aars er det væsentligt, at der er aktiviteter i midtbyen. Kimbrerfesten spiller en afgørende rolle i dette og hjælper med at samle byen, foreningerne, handelslivet og borgerne. Det er en vigtig del af Aars’ historie som en gæstfri og livlig by.”

De otte foreninger, der står bag festen, vil nyde godt af de betydelige midler, de får tildelt som en belønning for deres engagement og arbejde for at gøre Kimbrerfesten til en stor succes. Kimbrerfesten, der engang var ved at dø ud, er nu mere levende og stærkere end nogensinde før og er blevet en hjørnesten i Aars’ lokale samfund.

Se flere nyheder