Nytårsfyrværkeri begrænses til kun én aften fra 2024

Skrevet af: Vagthavende
6 okt, 2023 - 07:10

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) har begrundet ændringen med hensyn til veteraner og kæledyr som hunde og katte. Han påpeger, at ikke alle fejrer nytårsaften med glæde, da de høje lyde fra fyrværkeri kan vække ubehagelige minder hos nogle mennesker, især veteraner, der har været udsat for traumatiske oplevelser.

Tidligere havde flere partier i Folketinget udtrykt ønske om strammere regler vedrørende fyrværkeri, og dette forslag er en reaktion på den stigende opmærksomhed på problemet. Ministeren håber på bred opbakning, når forslaget fremlægges for Folketinget i februar og forventer, at det vil træde i kraft fra nytåret 2024-2025.

Selvom Venstre tidligere var imod at begrænse perioden for fyrværkeri-afskydning, er de nu enige i ændringen. De mener, at det giver mening at bevare nytårstraditionen med fyrværkeri, men kun i en kortere og mere afgrænset periode, for at respektere dem, der ikke bryder sig om fyrværkeri. Dette ændrer dog ikke partiets holdning til at forbyde fyrværkeri helt.

Regeringens lovforslag vil blive fremlagt i februar og omfatter også en skærpelse af straffen for ulovlig affyring og salg af fyrværkeri uden for de fastsatte perioder. Ændringerne forventes at træde i kraft ved nytår 2024/2025.

Se flere nyheder