Aalborg lufthavn oplever rejseboom i September

Skrevet af: Vagthavende
2 okt, 2023 - 18:10

September har traditionelt været årets travleste rejsemåned for Aalborg Lufthavn, og dette år har ingen undtagelse bekræftet den trend.

En blanding af entusiastiske nordjyske feriegæster og forretningsrejsende har sat gang i en travl rejsesæson både indenlands og udenlands, hvilket resulterede i over 150.000 rejsende i løbet af september.

Dette repræsenterer en samlet stigning på 4,6 procent sammenlignet med september 2022, som blev meddelt i en pressemeddelelse fra Aalborg Lufthavn. Dette gør september 2023 til den største septembermåned i fem år og historisk set den tredje største nogensinde.

Især ferierejsende til udlandet har vist stærk interesse for charterafgange i september, da flysæderne var sjældent tomme. Dette bekræfter den fortsatte popularitet af traditionelle charter- og pakkerejser blandt danske feriegæster.

Sammenlignet med sidste år har der også været en betydelig udvidelse af rejsemulighederne til destinationer som Malaga og Amsterdam, hvor KLM nu opererer med fire daglige flyvninger.

Lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen udtalte: “Igen ser vi en stor vækst i udenrigstrafikken i forhold til 2022. Vi er nu gået i gang med sidste del af sommerprogrammet, hvor det er nu og de næste par måneder frem, at sommerprogrammet til næste år bliver lagt til salg. Det er derfor allerede muligt at bestille næste års rejse til en stor del af de velkendte charterdestinationer samt til blandt andet Napoli og New York. Heldigvis går vi også snart ind i et stærkt vinterprogram, hvor vi kan se frem til rutenyhederne Tenerife, Gran Canaria og Madeira samt charternyheden La Palma.”

Forretningsrejsende til og fra København har også bidraget positivt til trafikken i september 2023 og har markeret en forbedring i indenrigstrafikken i forhold til tidligere måneder. Niels Hemmingsen tilføjede: “Selvom vi stadig arbejder os op til niveauet fra sidste år, hvor tre operatører dækkede ruten, ser vi en stigning i rejseaktiviteten sammenlignet med tidligere måneder. Dette indikerer, at antallet af erhvervsrejser har taget en positiv vending, da virksomhederne prioriterer fysiske møder frem for online møder. Vi forventer at se den samme positive udvikling i de kommende måneder.”

Se flere nyheder