Aalborg Zoo åbner unikt Madagaskarområde takket være stor donation

Skrevet af: Vagthavende
4 jul, 2023 - 14:07

Indvielsen blev fejret med tilstedeværelse af Aalborgs nye borgmester, Vicky Knudsen, naturformidler og Anker Laden-Andersen fra Melsen Fonden, der har doneret et betydeligt millionbeløb til opførelsen af det tropiske anlæg.

Direktøren for Aalborg Zoo, Henrik Vesterskov Johansen, udtrykker stor glæde over åbningen af det nye Madagaskar-anlæg og fortæller, “Vi er enormt glade for, at vi nu officielt kan åbne vores nye, store Madagaskar-anlæg, hvor vores gæster i alle aldre blandt andet kan gå rundt inde hos de springende lemurer. Hele 80 procent af Madagaskars pattedyr findes kun på den tropiske ø, og det er således helt unikke dyr, som gæsterne kan se frem til at opleve på tæt hold”

Anker Laden-Andersen, bestyrelsesformand i Melsen Fonden, var også til stede ved indvielsen og understregede fondens betydning for projektet, “Jeg er meget glad og taknemmelig for den store donation fra Melsen Fonden, som har haft stor betydning for, at vi har kunnet opføre anlægget, sådan som vi ønskede. Donationen har medvirket til, at dyrene har fået rigtig gode forhold, som tilgodeser deres naturlige adfærd, samt at vi ligeledes har fået to nye lemurarter.”

Det nye eksotiske område er designet med fokus på dyrevelfærd og naturlig adfærd. Her har kattelemurer og sorte lemurer fået et rummeligt anlæg, der inkluderer klatretræer, læ-steder og solpladser, så dyrene kan være aktive og finde ro, når de har behov for det. Donationen fra Melsen Fonden har spillet en afgørende rolle i at sikre disse optimale forhold for dyrene.

Ud over lemurerne kan besøgende også opleve en mangfoldighed af fugle fra Madagaskar og få et unikt indblik i øens farverige fugleliv. Det nye Madagaskarområde vil fortsat udvikles med flere arter, herunder Papyruslemurer, der også vil være en del af Aalborg Zoo’s spændende dyrebestand.

Det er tydeligt, at Melsen Fondens donation på fire millioner kroner er en anerkendelse af Aalborg Zoos dedikation til dyrevelfærd og en bekræftelse på betydningen af at forbedre dyrevelfærden i Danmark.

Kilde: Aalborg Zoo

Se flere nyheder