Aalborg Symfoniorkester med den unge Clara Schumanns fantastiske klaverkoncert

Skrevet af: Vagthavende
25 apr, 2024 - 13:04

Foto: Nikolaj Lund

Clara Schumann var et klavertalent ud over det sædvanlige. Hun var bare 14 år, da hun skrev sin Klaverkoncert, op. 7. Den er komponeret i et romantisk drømmende tonesprog, som på den ene side vækker mindelser om Chopins musik, men som samtidig synes at pege frem mod Brahms store symfoniske koncerter. Den er på programmet ved Aalborg Symfoniorkesters næste torsdags-koncert, 25.4., hvor den armenske klaverstjerne Marianna Shirinyan er solist i værket.

Koncerten indledes med et lille fint værk af den amerikanske komponist Missy Mazzoli. Hun har skrevet flere operaer, blandt andet et bestillingsværk til den norske nationalopera og Breaking the Waves baseret på Lars von Triers film af samme navn. Denne aften gælder det hendes Sinfonia (for Orbiting Spheres) fra 2013. Her sender hun toner ud i sfæren, lader dem sno sig om hinanden, inden de sendes tilbage i transformeret form.

Koncerten slutter med en russisk mester ud i orkestrering og lysende tone-maleri. Rimskij-Korsakov tager os i sit værk Sheherazade med på en eksotisk rejse til Orienten og 1001 nats eventyr, som han dygtigt indfanger i musikken, der emmer af sanselighed og romantik.

På dirigentpodiet står Elena Schwartz, der er kendt for sine indsigtsfulde fortolkninger af klassiske værker og for at bringe det bedste frem i musikerne.

Program

Missy Mazzoli: Sinfonia (for Orbiting Spheres)

Clara Schumann; Klaverkoncert, op. 7

Nikolai Rimskij-Korsakov: Sheherazade

Medvirkende:

Dirigent: Elena Schwarz

Solist: Marianna Shirinyan, klaver

Aalborg Symfoniorkester

Tid og sted: torsdag 25. april 2024 kl. 19.30 i Koncertsalen i Musikkens Hus

Arrangør/kilde: Aalborg Symfoniorkester

Se flere nyheder