Første soloudstilling på KUNSTEN i syv år

Skrevet af: Vagthavende
21 apr, 2024 - 15:04

John Kørner. Mountain Shopping (2017). 180 (h) x 150 cm. Akryl på lærred. - kunsten.dk

Den anerkendte samtidskunstner John Kørner præsenterer sin nyeste soloudstilling, “CRAZY AWAKE”, fra 3. maj til 18. august 2024.

CRAZY AWAKE: En Dybde i Nutidens Tilstand

John Kørner debuterer med sin første soloudstilling på et dansk kunstmuseum i syv år på Kunsten i Aalborg. Udstillingen giver et indblik i hans allerede kendte favoritter såvel som nye, eksperimenterende og farverige værker.

Titlen “CRAZY AWAKE” reflekterer nutidens konstante tilstand af vågenhed, hvor vi konstant er parate til at tackle diverse udfordringer. Kørner beskriver det som en flimrende og søvnløs tilstand, hvor vi aldrig rigtig kan finde ro.

Kørners Bredere Praksis i Rampelyset

Udstillingen præsenterer en samling af Kørners værker, som har været en del af Kunstens samling i årevis. Claire Mary Anne Gould, kurator for Kunsten og CRAZY AWAKE, fremhæver, at det er på tide at vise Kørners bredere praksis i én samlet præsentation.

Direktør for Kunsten, Lasse Andersson, nævner Kørner som en favoritkunstner i Kunstens samling og ser frem til at se hans værker udfolde sig på museet.

Problemer i Centrum

Kørners kunst kredser omkring temaet “problemer”, som han ser som en integreret del af livet. Disse problemer spænder fra globale udfordringer som forbrugerisme, krigens konsekvenser og klimaforandringer til mere individuelle aspekter som trivsel og flygtningekrisen.

Natur og Klimaforandringer i Fokus

To centrale motiver i udstillingen er vand og problemer, der afspejler Kørners bekymring og fascination af natur og klimaforandringer. Hans malerier og installationer skildrer blandt andet smeltende gletsjere og kroppe, der bader, som symboler på de forandringer, vi står overfor.

Skabende Processer Undervejs

Under udstillingsperioden på Kunsten vil Kørner skabe to nye værker, inspireret af hans installation “Painting Machine: Understanding the crazy new look of international architecture (2024)”. Dette værk, der består af farvet vand, vil udvikle sig til landskabelige formationer på et lærred, som publikum kan observere.

Kørners Kunstneriske Baggrund

John Kørner, født i Aarhus i 1967, er en alsidig billedkunstner, der arbejder på tværs af forskellige medier. Han har studeret på Det Kongelige Danske Kunstakademi og er repræsenteret af flere anerkendte gallerier verden over.

Støttet Af

Udstillingen er muliggjort takket være støtte fra Augustinus Fonden, Det Obelske Familiefond og Statens Kunstfond, samt samarbejde med Galleri Bo Bjerregaard, Victoria Miro Gallery og HEART Museum of Contemporary Art.

Find yderligere Information på Kunsten’s website på www.kunsten.dk

Se flere nyheder