Augustinus Fonden donerer 10 millioner kroner til Vildmosemuseum

Skrevet af: Vagthavende
18 apr, 2024 - 08:04

Foto: Privat

Augustinus Fonden har valgt at støtte op om etableringen af udstillinger på det kommende Vildmosemuseum ved at donere 10 millioner kroner til projektet. Det fremgår af en meddelelse fra museet.

Det nye Vildmosemuseum vil være en del af det kommende kulturhus i Brønderslev, der udover museet vil huse biograf, teatersal, spisested og kulturskole. Lokationen bliver de gamle fabriksbygninger, der tilhørte PN Beslags.

Museum for Forsyning og Bæredygtighed, ansvarlig for Dorf Møllegård og Vildmosemuseet, har arbejdet på etableringen af det nye Vildmosemuseum siden 2018 og har for nylig erhvervet en del af PN Beslagfabrikken til formålet.

Direktøren for Vildmosemuseum, Anne Provst, udtrykker stor taknemmelighed over for Augustinus Fonden for deres bidrag, som bringer dem et skridt nærmere realiseringen af deres visioner for det nye museum.

Det kommende Vildmosemuseum vil have en national relevans og fokusere på forsyning, især med udgangspunkt i Store Vildmoses historie og dens nuværende genopretning.

Samtidig vil museet gennemføre et Ph.d.-projekt i samarbejde med Århus Universitet for at forstå, hvordan formidlingen bedst kan tiltrække og engagere forskellige brugergrupper.

Finansieringen af det nye kulturhus kommer også fra andre kilder som A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål, Realdania og Det Obelske Familiefond.

Faktaboks:

  • Augustinus Fonden donerer 10 millioner kroner til etableringen af udstillinger på det kommende Vildmosemuseum.
  • Vildmosemuseet vil være en del af det nye kulturhus i Brønderslev, placeret i de gamle fabriksbygninger tilhørende PN Beslags.
  • Direktøren for Vildmosemuseum, Anne Provst, udtrykker stor taknemmelighed over for Augustinus Fonden for støtten.
  • Det nye Vildmosemuseum vil have national relevans og fokusere på forsyning, med særligt fokus på Store Vildmoses historie og genopretning.
  • Et Ph.d.-projekt i samarbejde med Århus Universitet vil undersøge formidlingsmetoder for at tiltrække forskellige brugergrupper.
  • Finansieringen af det nye kulturhus kommer fra flere kilder, herunder A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål, Realdania og Det Obelske Familiefond.

Se flere nyheder