Flere aalborgensiske skolebørn udforsker livet i Nordsøen

Skrevet af: Vagthavende
12 apr, 2024 - 15:04

Foto: Nordsøen Oceanarium

Aalborg Kommune og Nordsøen Oceanariums Skoletjeneste indgår en omfattende aftale for at uddanne skolebørn om Nordsøens natur- og erhvervsliv.

I løbet af foråret får 40 skoleklasser fra Aalborg Kommune en unik mulighed for at udforske livet i og omkring Nordsøen. Disse klasser har accepteret invitationen til en dags undervisning hos Nordsøen Oceanariums Skoletjeneste i Hirtshals.

Aalborg Kommune finansierer dette forløb, som strækker sig over 20 dage, hvor to klasser dagligt tager turen til Hirtshals. Her er Skoletjenesten klar til at byde velkommen og dele viden om livet både over og under Nordsøens overflade.

Denne store aftale med Aalborg Kommune glæder skolekonsulent Kim Froulund Gøttler, som ser frem til spændende måneder med masser af aktiviteter. Han udtrykker sin begejstring over at udvide samarbejdet til også at inkludere skoler i nabokommunen.

Skoletjenesten tilbyder skræddersyede undervisningsforløb for elever fra 0.-10. klasse, med fokus på både natur og erhvervsliv. For de ældre elever er der særligt fokus på de jobmuligheder, som Nordsøen tilbyder.

Erhvervsplaymaker i Aalborg Kommune, Thomas Overgaard, roser denne aftale og betegner det som et attraktivt tilbud for skolerne. Han fremhæver Skoletjenestens omfattende program, som giver eleverne en holistisk forståelse af Nordsøen og dens betydning som arbejdsplads.

En af de klasser, der allerede har deltaget i undervisningsforløbet, er 7. A fra Højvangskolen i Svenstrup. De tilbragte en lærerig dag med besøg på fiskeauktionen, rundtur på havnen og aktiviteter i Nordsøen Oceanarium, herunder besøg i vådlaboratoriet og fodring af dyr.

Fakta om Undervisningsforløbet:

  • Antal skoleklasser involveret: 40
  • Varighed af forløbet: 20 dage
  • Indhold af undervisningen: Natur- og erhvervsliv i Nordsøen
  • Finansiering: Aalborg Kommune
  • Målgruppe: Elever fra 0.-10. klasse
  • Aktiviteter: Besøg på fiskeauktion, rundtur på havnen, undervisning i Nordsøen Oceanarium og Forskerparken

 

Se flere nyheder