Voergaard vil udstille danskernes samlinger

Skrevet af: Vagthavende
6 mar, 2024 - 10:03

Voergaard slot PM

Har du en helt særlig samling eller hobby, som fortjener at se dagens lys? Så får du nu muligheden for gratis at udstille din samling i flotte omgivelser, når
Voergaard Slot udstiller unikke og særprægede private samlinger.

Voergaard Slot i Nordjylland rummer en af landets mest unikke samlinger. Den seneste ejer Grev Ejnar Oberbech-Clausen bragte en stor samling af franske kunst- og kulturgenstande med sig, da han i 1955 overtog stedet. Lige siden har tusindvis af besøgende på Voergaard kunnet se den unikke samling på slottets populære rundvisninger. Men nu vil slottet gerne sætte fokus på den almindelige danskers samling.

Besøgschef Janne Tornvig Bak forklarer:

”Den meget kostbare og unikke samling her på Voergaard er fra en tid, hvor man bl.a. viste sin sociale status og magt ved hjælp af de kunst- og kulturgenstande, som man omgav sig
med. Med en ny udstilling vil vi gerne sætte fokus på nutidens danske samlinger. Hvad får et moderne menneske til at bruge energi og tid på at samle? Typisk er samlinger jo heller ikke noget, man viser frem i sit hjem. Tværtimod er det noget, man gemmer lidt væk og har for sig selv. Vi vil gerne trække nogle af disse samlinger og deres ejere frem i lyset. Uanset om det drejer sig om gamle mønter, legetøj fra barndommen eller noget helt tredje, ønsker vi at give disse samlinger en platform, hvor de kan deles med offentligheden.”

Voergaard efterlyser private samlinger, der kan være sjove for publikum at se. Det må gerne være både særpræget, skørt, smukt eller overvældende. Det kan være alt fra bamser, frimærker og mønter til poptrækkere og fodboldtrøjer. Har du en samling i gemmerne, som fortjener at blive set? Så kan du henvende dig til Voergaard Slot inden første april.

Udstillingen forventes at åbne midt i maj.

Om Voergaard Slot:

Slottets historie går tilbage til middelalderen, hvor det var i Børglum-bispen Stygge Krumpens eje. Voergaard Slot er i dag et privatejet kulturhus, som rummer fredede bygninger tilbage fra 1500-tallet. Slottet rummer en stor samling af franske antikviteter, kunst- og kulturskatte efter den seneste ejer Grev Ejner Oberbech Clausen. Han efterlod i 1963 samlingen og slottet til en familiefond, som i dag driver slottet med det formål at bevare slottet for eftertiden.
Slottet er åbent for gæster i perioden april til oktober og tilbyder flere daglige rundvisninger. Voergaard Slot har ca. 30.000 gæster om året.

Se flere nyheder