Kendte ansigter skal uddele rekordoverskud efter 2023-festival i Nibe

Skrevet af: Vagthavende
5 feb, 2024 - 12:02

Som et nyt initiativ har festivalen nedsat et udvalg, der skal behandle indkomne ansøgninger om at få en del af overskuddet.

– Med så stort et overskud som i år blev vi nødt til at tænke i nye baner i forhold til udlodning. Derfor valgte vi at række ud til nogle af vores dygtige nordjyske venner for at høre, om de kunne hjælpe os med den vigtige opgave, lyder det fra talsmand Peter Møller Madsen.

Udvalget er sammensat af et bredt udsnit af repræsentanter fra Nordjyllands sports- og kulturscene, kompetencer inden for jura og økonomi og selvfølgelig Nibe Festival. Medlemmerne af udvalget er Christinna Pedersen, Ninette Ravn, Karin Lykke Præstgaard, Mogens Jørgensen, Thomas Larsen, Rasmus Haugaard og Pernille Vigsø Bagge.

– Som nordjyde er jeg stolt af Nibe Festivals dygtighed og enorme popularitet. Det er en ære for mig at være en del af udvalget, der fordeler festivalens imponerende overskud til gavn for forskellige foreninger og organisationer. Vi ser frem til at modtage mangfoldige ansøgninger og sikre støtte til en række spændende sportslige, kulturelle og sociale initiativer takket være overskuddet fra festivalen i 2023, udtaler Christinna Pedersen, der er kendt for sin karriere som badmintonspiller.

Sådan søger du støtte fra Nibe Festival

Overskuddet skal uddeles til almennyttige projekter og arrangementer – store og små – der primært er beliggende i Nordjylland. Men ekstraordinært kan udlodningsudvalget vælge at støtte formål af landsdækkende karakter. Og jo mere frivillighed, der indgår i projektet eller arrangementet, des bedre. Ambitionen er, at så mange forskelligartede almennyttige formål støttes – med et særligt fokus, at formål der måske ikke typisk støttes, tilgodeses.

Udvalget uddeler i alt 2 millioner kroner af 2023-overskuddet, og der kan ansøges om støtte på op til 250.000 kroner. Der er nu åbent for ansøgninger via https://nibefestival.dk/info/soeg-stoette-til-dit-projekt-eller-din-forening/, og her vil man også kunne læse endnu mere om de specifikke krav til ansøgere.

Deadline for ansøgninger er den 1. april 2024, hvorefter alle ansøgninger behandles og besvares senest ultimo juni 2024.

Se flere nyheder