Så er der godt nyt til madelskerne: AKKC får ny a la carte restaurant

Skrevet af: Vagthavende
9 jan, 2024 - 11:01

Der bliver kræset for smagsløgene, når de kendte kokke og ejere bag Restaurant AKKC by MEST slår dørene op til den helt nye a la carte restaurant Podium i AKKC mandag 29. januar. Den succesfulde trekløver, Mette Nygaard Klausholm, Stefan Klausholm Petersen og Michel Lycoops, har drevet Restaurant AKKC by MEST siden sommeren 2021, hvor de som storrestauratør har betjent AKKC’s mange gæster, ofte flere hundrede ad gangen, med deres lækre, lokale menuer med fokus på bæredygtighed.

 

  • Der skal selvfølgelig være en restaurant i AKKC. Det er prikken over i’et. I løbet af de sidste par år er vi landet og har haft fokus på at lære huset at kende. Nu er tiden til, at huset også skal have sin egen restaurant med sin egen identitet og signatur, og det har vi set meget frem til at kunne præsentere, fortæller Stefan Klausholm Petersen, CEO i Restaurant AKKC by MEST.

Podium

AKKC’s nye a la carte restaurant får navnet Podium. Og det er ikke nogen tilfældighed.

 

  • I AKKC skaber vi oplevelser, hvad enten det er i form af kultur, messer eller møder. Vores store hus indeholder også hele tre scener, og nu kan man sige, at vi får en ekstra med Podium, som bliver AKKC’s madscene. En oplevelse for smagsløgene. Vi er glade for, at AKKC nu igen får mulighed for at byde gæster indenfor i det hyggelige restaurantlokale til en lækker frokost eller a la carte menu om aftenen, siger Nicolaj Holm, CEO i AKKC.

 

Netop restaurantlokalerne har fået et løft både i stueplan og på 1. sal, hvor udsigten til Kildeparken er tænkt ind i indretningen med grønne nuancer og materialer af træ, som giver hyggelige og stemningsfulde omgivelser. Derudover har restauranten i stueplan fået et indbygget, åbent køkken, så gæsterne får madoplevelsen helt tæt på.

 

Velsmag og franske klassikere
Menukortet på Podium vil indeholde en del klassiske retter – både franske og danske. Mette Nygaard Klausholm og Stefan Klausholm Petersen var ejerne bag den velkendte og franskinspirerede Aalborg-restaurant MEST, som lukkede for 10 år siden. Nu spirer de igen i a la carte verdenen sammen med deres partner Michel Lycoops. Sammen har de taget de mest populære retter med på Podium.

  • Vi har fået en del erfaring, som vi har samlet i dette helt nye koncept. Dannet en signatur på det, vi laver, kan man sige. Først og fremmest vil vi gerne lave mad, som vi godt selv kan lide at spise. Gode hjemmelavede retter med fokus på velsmag og som er yderst veltillavede. Det er for eksempel nogle af vores populære klassikere fra MEST-tiden såsom Rørt tatar, Moules marinières og Croque Madame, som vi krydrer med gode danske frokostretter. En gammeldags modnet sild eller en håndpillet rejemad, fortæller Stefan Klausholm Petersen.

Fra start vil Podium være åben til frokost mandag – lørdag fra kl. 11.30 samt lørdag aften fra kl. 17 til a la carte. Samtidig vil den også være åben i forbindelse med store kulturarrangementer i huset. Udvalgte retter fra frokostkortet vil også fremgå på aftenens a la carte menukort, hvor der ligeledes vil være en 3-retters sæsonmenu baseret på lækre, lokale råvarer.

Stefan Klausholm Petersen og hans hustru Mette Nygaard Klausholm skabte den prisbelønnede Restaurant MEST i hjertet af Aalborg med fokus på den franske madkultur. Senere har de to ejet og drevet selskabsforretningen Svalegaarden MEST i Hasseris. Samtidig søsatte de sammen med deres partner Michel Lycoops cateringvirksomheden Mad Med MEST, som i dag leverer frokost til mange virksomheder i og omkring Aalborg. Stefan, Mette og Michel kan inden længe føje Podium i AKKC på listen, ligesom de fortsat driver Restaurant AKKC by MEST som hidtil i Nordjyllands store kongres- og kulturhus.

Ønsker du allerede nu at følge med i processen frem mod åbningen af Podium, kan du finde restauranten på Facebook under Restaurant Podium og Instagram under navnet @restaurantpodium.

Se flere nyheder