Skønne sonater af Nielsen og Debussy

Skrevet af: Vagthavende
10 nov, 2023 - 14:11

Yana Deshkova kommer fra Bulgarien, hvor hun begyndte sin violinundervisning i fireårsalderen. I 1991 vandt hun et studielegat til Guildhall School i London og fortsatte i 2000 sine studier i Tyskland, hvor hun bl.a studerede hos Melos Kvartetten, var 3. koncertmester i Stuttgarts Kammerorkester og selv dannede Pierrot Kvartetten. I Aalborg er hun en af initiativtagerne til Quintillian Kvartetten.

Amalie Malling er uddannet i København hos Hermann D. Koppel og Georg Vásárhelyi. Efterfølgende har hun haft adskillige studieophold hos Alfred Brendel. Siden 1972, hvor Amalie Malling vandt førsteprisen i Den Nordiske Musikkonkurrence, har hun haft en omfattende koncertvirksomhed som solist og kammermusiker såvel herhjemme som i det øvrige Europa, USA, Canada, Japan og Kina. Som kammermusiker har hun haft et årelangt samarbejde med kendte danske ensembler som Kontra Kvartetten, Blæserkvintetten Selandia og Esbjerg Ensemble. Siden 1981 er Amalie Malling docent ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Program:
Carl Nielsen: Violinsonate nr. 2, opus 35
Claude Debussy: Sonate i g-mol for violin og klaver
—-
César Franck: Sonate for violin og klaver i A-dur

Musikkens Kammerklub
Musikkens Kammerklub er et samarbejde mellem Aalborg Kammermusikforening og Musikkens Hus, hvor medlemmer tilbydes kammermusikoplevelser af øverste skuffe, fordelagtige billetpriser og ikke mindst et unikt fællesskab omkring kammermusikken. Klubben kan nu fejre fem års fødselsdag, og det sker med et flot program med syv koncerter med danske og internationale stjerner. Publikum er velkommen til at købe billet til udvalgte koncerter, men køber man til alle syv, får man et klubmedlemsskab, hvilket blandt andet indebærer 40 pct. rabat og en række andre medlemsfordele. Mere om klubben her: https://musikkenshus.dk/musikkens-kammerklub

Tid og sted: Mandag 20. november 2023 kl. 19.30 i Intimsalen i Musikkens Hus i Aalborg

Se flere nyheder