Orgelkoncert i Musikkens Hus med Aalborg Domkirkes egen organist

Skrevet af: Vagthavende
9 nov, 2023 - 14:11

Jørgen Ellekilde er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium med kandidateksamen i 2017 og blev efterfølgende optaget i solistklassen med højeste karakter. I foråret 2019 debuterede han fra Symfonisk Sal i Musikhuset Aarhus, hvor der i udtalelser blandt andet stod: ”Han besidder en overlegen teknisk formåen og spiller et imponerende program på en særdeles overbevisende og virtuos måde”.

Tidligere er Jørgen Ellekilde uddannet pianist fra Det Fynske Musikkonservatorium, og han har arbejdet som akkompagnatør og repetitør. Sideløbende med studiet i Aarhus har han studeret i Hamborg hos kirkemusikdirektør ved Michaelis Kirken Christoph Schoener. Siden efteråret 2019 har han desuden været studerende hos Peter Langberg i klokkespil. 

Om orglet

I 2010 besluttede Det Obelske Familiefond at donere et koncertorgel til Musikkens Hus i Aalborg. Det store koncertsalsorgel har 5.450 piber fordelt på 73 stemmer. Den største af de håndlavede piber er over ni meter lang. Orglet blev bygget i 2014 af det sønderjyske firma Marcussen & Søn Orgelbyggeri og er nationalt og internationalt kendt som et instrument i absolut topklasse. Orglets disponering kan klangligt imødekomme orgelmusik fra de mange stilperioder, og det kan desuden matche symfoniorkestret i bredde, kraft og fylde.

Orglets disposition har fokus på det symfoniske klangbillede. Samtidig rummer det en stor variation af registre, der gør det muligt at udføre størstedelen af orgelrepertoiret. Orglet blev indviet ved en festkoncert 5. juni. 2014. Nu præsenterer Musikkens Hus en række koncerter, hvor orglet igen kommer i spil. Se øvrige koncerter nederst.

Hvad: Orgelkoncert med Jørgen Ellekildes
Hvor: Koncertsalen i Musikkens Hus i Aalborg
Hvornår: Mandag 18. december 2023 kl. 19.30
Billetpriser: Enhedspris 100 kr./ Studerende og unge u.30 år: 50 kr.
Varighed: Ca. 60 min. uden pause

Se flere nyheder