Rekordmange familier søger julehjælp hos Blå Kors Danmark: 3000 på bare ét døgn

Skrevet af: Vagthavende
29 okt, 2023 - 13:10

Behovet for julehjælp når nye højder, som Blå Kors Danmark modtager 3.000 ansøgninger på blot ét døgn, og de appellerer til støtte fra virksomheder og privatpersoner.

Brødtekst: Den velrenommerede sociale hjælpeorganisation, Blå Kors Danmark, oplever en bemærkelsesværdig stigning i antallet af ansøgninger om julehjælp. På bare ét døgn efter åbningen for ansøgninger blev de overvældet af hele 3.000 ansøgninger fra familier, der søger hjælp til både mad og gaver i den kommende julesæson. Dette tal markerer et betydeligt skift fra tidligere år og er næsten tre gange så mange ansøgninger som på samme tidspunkt i 2022.

Morten Skov Mogensen, generalsekretær for Blå Kors Danmark, udtaler, “Vi har modtaget næsten tre gange så mange ansøgere det første døgn, og ansøgningerne tikker stadig ind. Vi var godt klar over, at interessen for julehjælp var stor, men ikke så voldsom. Det vidner om, at der er et stort behov for hjælp. Mange familier har ikke råd til at få hverdagen til at hænge sammen, og højtider gør det kun vanskeligere”.

Den store mængde ansøgninger forventes at medføre flere afslag, og Blå Kors Danmark appellerer til virksomheder, fonde og privatpersoner om at støtte julehjælpen økonomisk. Morten Skov Mogensen udtaler videre, “Vi vil gerne give så mange familier som muligt en god jul, så der er brug for flere penge til julehjælpen. Ellers risikerer vi desværre at skuffe mange familier. Alle pengene, vi får samlet ind til julehjælp, går ubeskåret til hjælp til familierne.”

Blå Kors Danmark startede ansøgningsperioden for julehjælp den 24. oktober. Julehjælpen er tiltænkt familier, hvor forældrene er på overførselsindkomst og har hjemmeboende børn under 18 år. Den består af et gavekort på 500 kroner til dagligvarer i Lidl og 200 kroner til Blå Kors’ genbrugsbutikker. I 2022 modtog Blå Kors mere end 12.000 ansøgninger fra familier, hvilket udgjorde en stigning på knap 40 procent sammenlignet med året før.

Se flere nyheder