Stine Rex organiserer tryghedsløb i Østerådalen efter overfald i Aalborg

Skrevet af: Vagthavende
27 okt, 2023 - 15:10

I sidste uge blev Aalborg rystet af to forfærdelige overfald på samme eftermiddag. Nordjyllands Politi modtog kort efter hinanden to uafhængige anmeldelser fra kvinder, der havde været ofre for overfald og voldtægt eller forsøg på voldtægt i det smukke Østerådalen-område.

Takket være en hurtig og intens politiindsats blev en 29-årig mistænkt gerningsmand anholdt klokken 04:02 lørdag morgen. På trods af dette har forbrydelserne skabt frygt og usikkerhed blandt kvinder, der normalt besøger området.

For at imødegå denne frygt og genoprette tilliden har ultraløberen Stine Rex besluttet at tage handling ved at organisere et “tryghedsløb.” I en Facebook-begivenhed udtaler hun: “Som en reaktion på de to overfald i Østerådalen er vi en gruppe kvinder, der nu ønsker at sætte fokus på, at alle skal kunne nyde Østerådalens rekreative områder. Uanset om man løber, går tur eller lufter sin hund, skal man kunne bevæge sig alene og føle sig tryg. Vi vil ikke lade frygten vinde.”

Tryghedsløbet finder sted onsdag den 1. november kl. 16:00-17:00 i Østerådalen. Alle er velkomne til at deltage, og Stine Rex opfordrer alle til at dele budskabet med deres venner, familie og kolleger. Løberuten strækker sig over 1,5 km, og deltagerne kan gå eller løbe så mange omgange, de ønsker. Dette initiativ repræsenterer et håb om at genvinde trygheden og freden i Østerådalen efter de skræmmende begivenheder.

Se flere nyheder