Årets refleksdag: Børneulykkesfonden og codan deler 35.000 reflekser ud for trafiksikkerhed

Skrevet af: Vagthavende
26 okt, 2023 - 11:10

Over halvdelen af danske voksne over 18 år undlader at bruge reflekser, ifølge en undersøgelse foretaget af YouGov på vegne af Børneulykkesfonden. Dette anses for at være en bekymrende statistik, og derfor går Børneulykkesfonden og Codan sammen for at skabe opmærksomhed omkring trafiksikkerhed på Årets Refleksdag. I morgentrafikken i udvalgte byer vil de uddelte 35.000 reflekser til bløde trafikanter for at minde folk om vigtigheden af at bruge reflekser i den mørke årstid.

Det er en fast tradition for Codans medarbejdere og Børneulykkesfonden at gå på gaden og uddele reflekser til morgenpendlere den sidste torsdag i oktober, inden uret stilles til vintertid. Undersøgelsen viser, at 53 procent af personer over 18 år aldrig bruger reflekser, og 32 procent af dem siger, at de glemmer det eller ikke tænker over det. Henriette Madsen, generalsekretær i Børneulykkesfonden, mener, at det er afgørende, at voksne også er gode rollemodeller for deres børn ved at bruge reflekser.

Forskning fra Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital viser, at der er en stigning i uheld under mørke forhold, jo ældre børnene bliver. Dette indikerer behovet for øget synlighed i trafikken.

Både Henriette Madsen og Camilla Amstrup, direktør i Codan, understreger, at reflekser spiller en afgørende rolle for trafiksikkerheden. Reflekser giver bilister en længere reaktionstid, og det kan have afgørende betydning for at undgå ulykker.

Årets Refleksdag, der er et samarbejde mellem Børneulykkesfonden og Codan, har til formål at fremhæve betydningen af reflekser for bedre synlighed i trafikken, især i den mørke tid, og dermed mindske risikoen for ulykker. På denne dag uddeles reflekser og gode råd i Aalborg, Aarhus, Odense, Roskilde og København samt på udvalgte skoler og institutioner.

Se flere nyheder