Selv nattelivet i Aalborg udvides – Nattelivszonen i Aalborg forlænges

Skrevet af: Vagthavende
25 okt, 2023 - 17:10

Politiinspektør Claus Danø fra Nordjyllands Politi forklarede beslutningen, idet han sagde: ”Nordjyllands Politi har besluttet at forlænge nattelivszonen i foreløbig to år, da den har vist sig at være et godt værktøj til at øge trygheden for både nattelivsgæster og beboere i området. Zonen giver os mulighed for at bortvise personer, der har fået et nattelivsforbud i forbindelse med en dom for eksempelvis vold eller andre forseelser i relation til nattelivet.”

Selvom nattelivszonen forlænges, vil dens geografiske udstrækning forblive uændret, da den fortsat dækker den mest aktive del af nattelivet i Aalborg.

Nordjyllands Politi samarbejder tæt med Aalborg Kommune og andre interessenter for at skabe et sikkert og trygt natteliv. Dette omfatter regelmæssig tilstedeværelse af politiet, både uniformeret og i civil, samt overvågning via tv-kameraer i Aalborg midtby.

Nattelivszoner blev indført i hele landet og i udpegede områder som et middel til at forhindre personer, der tidligere er blevet dømt for visse former for nattelivsrelateret kriminalitet, i at opholde sig på steder, der serverer stærk alkohol, i tidsrummet fra kl. 24.00 til kl. 05.00.

En person kan pålægges et nattelivsforbud i henhold til straffelovens § 79c for overtrædelser af straffeloven vedrørende personfarlig kriminalitet og hærværk, overtrædelser af loven om knive og blankvåben samt overtrædelser af loven om våben og eksplosivstoffer. Overtrædelse af forbuddet kan medføre en bøde på 10.000 kr. for første gang og fængselsstraf i 30 dage ved gentagne overtrædelser.

Yderligere, fra den 1. juli 2022, har politiet også fået beføjelse til at udstede påbud til personer, der skaber utryghed i nattelivet. Disse personer kan pålægges at forlade en eller flere nattelivszoner indtil kl. 05 næste morgen.

Se flere nyheder