Danskerne undervurderer sikkerheden på feriedestinationen

Skrevet af: Vagthavende
19 okt, 2023 - 18:10

Louise Hertzum Andersen, chef for forretningsudvikling i Gouda Rejseforsikring, påpeger vigtigheden af at forberede sig på uforudsete situationer. Hun advarer om, at i tilfælde af brand kan mørke og røg gøre det svært at finde nødudgangene, hvilket understreger betydningen af at kende sikkerhedsprocedurerne på forhånd.

Undersøgelsen viser bekymrende tal, især for aldersgruppen 18-29 år, hvor to ud af tre ikke tager evakueringsplanerne alvorligt. Dette bekymrer eksperter, der understreger behovet for at etablere gode sikkerhedsrutiner, især for rejsende med mindre erfaring.

Kun en lille andel af danskerne tjekker, hvad de skal gøre ved terror eller naturkatastrofer under deres ophold. Gode råd inkluderer at studere evakueringstavler på hotellet, vide hvor nødudgangene er, holde døren til værelset tilgængelig om natten og have vigtige telefonnumre tilgængelige.

Gode råd for øget sikkerhed på feriedestinationen

  1. Læs evakueringstavlerne: Familiariser dig med evakueringsplaner på hotellet. Spørg efter dem, hvis de ikke er synlige.
  2. Kend nødudgangene: Vær opmærksom på nødudgangenes placering, så du kan finde dem hurtigt ved behov.
  3. Hold din dør fri: Undgå at blokere døren til dit værelse med bagage om natten for hurtig adgang.
  4. Vigtige telefonnumre: Gem vigtige telefonnumre på din telefon, inklusive lokale nødnumre og kontaktoplysninger til ambassaden eller konsulatet.
  5. Vær forberedt: Sørg for at kende de nødvendige procedurer i tilfælde af nødsituationer som brand, terror eller naturkatastrofer.
  6. Undersøg lokale forhold: Informer dig om de potentielle risici og farer på din destination, så du kan reagere passende.
  7. Rejs med forsikring: Anskaf en omfattende rejseforsikring, der dækker uforudsete hændelser.
  8. Del din rejseplan: Lad nogen derhjemme vide, hvor du befinder dig, og hvornår du forventes at vende tilbage.
  9. Følg myndighedernes råd: Lyt til lokale myndigheder og følg deres anbefalinger i tilfælde af nødsituationer.
  10. Planlæg i forvejen: Tænk over sikkerhedsforanstaltninger, før du ankommer til din destination for at minimere risikoen for uheld.

Se flere nyheder