Efterårsferien skydes i gang med en stigning i indbrud i Nordjylland

Skrevet af: Vagthavende
17 okt, 2023 - 09:10

Efterårsferien er i gang i Nordjylland, hvilket normalt indebærer familiehygge og spændende oplevelser. Desværre har en bølge af indbrudstyve skabt bekymring og utryghed i området. De seneste hændelser, der fandt sted den 16. oktober, har fået lokalpolitiet i Himmerland til at overveje, om der muligvis er tale om en serieindbrudstyv – eller måske endda to.

Weekendens hændelser har efterladt et ubehageligt efterspil, da der rapporteres hele otte indbrud i forskellige kommuner i Himmerland. Det mest opsigtsvækkende ved indbruddene er, at to karakteristika går igen i samtlige døgnrapporter.

Ifølge politiets undersøgelser er indbrudstyvene enten blevet observeret ved brug af et koben til at bryde et vindue op eller ved at kaste en sten mod vinduerne for at skaffe sig adgang. Efter at have fået adgang til husene, bruger de en terrassedør som flugtrute.

Anders Kammer, politiassistent hos lokalpolitiet i Himmerland, udtaler: “Vores indbrudsgruppe kigger på, om der kan være tale om den samme tyv, da indbruddene er ens på mange punkter i forhold til indgangsmetode og flugtrute.”

I Vesthimmerland Kommune er der rapporteret om fire indbrud, og det er bemærkelsesværdigt, at to af dem fandt sted på samme vej, nemlig Pilevej i Aalestrup. Begge indbrud blev udført ved at bryde et vindue op eller smadre det med en sten. Efter at have trængt ind i husene, har indbrudstyvene gennemsøgt dem og forladt ejendommen gennem terrassedøren.

Politiet har sikret DNA og spor på begge gerningssteder, hvilket forhåbentlig kan hjælpe med at opklare disse indbrudssager. Denne gentagne fremgangsmåde tyder på, at det samme mønster kan have været anvendt i de øvrige indbrud i området.

Se flere nyheder