Aalborgs juledamptog vender tilbage som en hyggelig juletradition

Skrevet af: Vagthavende
17 okt, 2023 - 13:10

Juledamptoget vil køre til både Aalborg Øst og Skørping i år. De planlagte afgange finder sted på søndagene den 3. december, 10. december og 17. december.

Køreplanen for juledamptoget og billetkøb kan findes på Limfjordsbanen.dk, hvor du også kan sikre dig dine billetter på forhånd.

Aalborgs juledamptog er en ægte juletradition, som aalborgenserne ser frem til hvert år. Togturen går til både Aalborg Øst og Skørping og er planlagt på søndage den 3., 10. og 17. december. På Aalborg Øst starter turen kl. 10.30 og varer lidt over to timer. Under opholdet i Aalborg Østhavn kan passagererne nyde kaffe, gløgg, norske klejner og lækkerier som slik og pebbernødder til de yngre gæster.

Hvis man foretrækker at tage turen til Skørping, starter det andet tog kl. 14.15. Turen varer også to timer og giver dig mulighed for at købe kaffe, gløgg og andet i Kinorevuen overfor stationen i Skørping. Samlet tager turen med veterantoget ca. 2½ time, inklusive et ophold i Skørping på ca. 1 time.

Veterantoget, der bruges til turen, er en ægte nostalgioplevelse. Det består af gamle teaktræsvogne, der blev bygget til danske privatbaner mellem 1901 og 1933. Foran trækker et damplokomotiv fra 1916 toget. I Skørping har passagererne også mulighed for at købe sodavand, kaffe og kage i Kinorevuen, lige overfor stationen.

Det er vigtigt at bemærke, at veterantoget drives af frivillige, og al indtjening fra billetsalget går ubeskåret til vedligeholdelse af veterantogets lokomotiver og vogne. Samarbejdet med Aalborg Havn gør det muligt for toget at køre til Aalborg Østhavn ved at stille sporet vederlagsfrit til rådighed.

Sidste år blev billetterne til juledamptoget udsolgt i en fart, så det er en god idé at sikre sig billetterne i god tid. Traditionen tro vil Aalborgs juledamptog sørge for hyggelige og nostalgiske øjeblikke for hele familien i julens ånd.

Se flere nyheder