Idrætsstævne for psykisk sårbare samler bred opbakning

Skrevet af: Vagthavende
16 okt, 2023 - 18:10

Onsdag den 11. oktober afholdt BIFOS Brønderslev deres årlige efterårsstævne i Brønderslev Hallerne. Stævnet samlede tæt på 100 deltagere fra nordjyske IFS-foreninger (Idræt For Sindet) til konkurrencer i volleyball, fodbold, bowling og petanque. Deltagerne repræsenterede foreninger som IFS Hjørring, Idræt & Kultur Aalborg, Limfjorden Idrætsforening fra Mors og Mariagerfjord Idrætsforening.

BIFOS Brønderslev, en idrætsforening for mennesker med sindslidelse, fokuserer på motion og socialt samvær i trygge rammer, i tæt samarbejde med socialpsykiatrien i Brønderslev Kommune. Stævnet er et højdepunkt for foreningen, der vægter det sociale aspekt og sjov i fællesskabet. Formanden for BIFOS, Peter Baggesgaard, udtaler: “BIFOS’ efterårsstævne samler ikke kun vores egne medlemmer, men giver også vores kollegaer fra det nordjyske en god dag.”

Idræt & Kultur vandt årets fodboldturnering, efterfulgt af Limfjorden Idrætsforening på andenpladsen, mens et fælleshold med spillere fra IFS-Hjørring, BIFOS og Mariagerfjord tog tredjepladsen i fodbold. I volleyball vandt IFS-Hjørring en tæt finale mod BIFOS, mens Limfjorden Idrætsforening tog tredjepladsen.

Udover de konkurrenceprægede idrætsgrene var der også deltagelse i bowling og petanque, hvor borgere fra Brønderslev Kommunes idrætscertificerede botilbud, Hedebo, deltog aktivt. Helle Thorup Andersen, vinderen af årets petanque-turnering og en deltager fra Hedebo, udtaler: “Jeg er rigtig glad for at kunne deltage i efterårsstævnet. Det er en rigtig dejlig dag med motion og godt humør, hvor alle kan være med. Det smitter også af, at vi kan gøre noget sammen.”

BIFOS ønsker at tiltrække flere medlemmer til foreningen, idet de forstår den positive betydning, idræt og fællesskab kan have for dem, der kæmper med psyken. Formanden, Peter Baggesgaard, uddyber: “Vores tilbud er specielt tilpasset medlemmernes udfordringer, og vi ønsker, at alle skal trives i vores idrætsfællesskab. Vi ved, at når man dyrker idræt sammen med andre, er der større sandsynlighed for, at man holder ved.”

For et par år siden lancerede BIFOS et motionstilbud i Dronninglund, hvor omkring 10 borgere ugentligt deltager. Træningen ledes af en frivillig instruktør i samarbejde med personalet fra det socialpædagogiske bostøtteteam. BIFOS søger i øjeblikket en ny instruktør til dette tilbud på grund af den nuværende instruktørs arbejdsmæssige ændringer. Hvis du brænder for opgaven og har motivation for at arbejde med en sårbar målgruppe, kan du kontakte BIFOS på bifos@gmail.com.

Se flere nyheder