Samarbejdende kulturhuse på Sydmors fejrer milliondonation med stort lysshow

Skrevet af: Vagthavende
15 okt, 2023 - 08:10

I en tid, hvor spørgsmålet om, hvad man ville gøre, hvis man vandt en million kroner, er på manges læber, har ildsjælene bag de fire kulturhuse på Sydmors fået muligheden for at besvare det spørgsmål på en helt særlig måde. Nordea-fonden har besluttet at støtte projektet “Samarbejdende Kulturhus på Sydmors” med en donation på hele en million kroner.

Dette imponerende beløb skal naturligvis markeres, og det sker med et storslået lysshow i Øster Assels. Næste fredag vil Borgerhuset, fra kl. 19.30, være vært for dette spektakulære arrangement, som er iscenesat af Jesper Poulsen fra SL Production. Lydsiden af showet er i kyndige hænder hos komponisten Kristian Rymkier fra Glyngøre. Arrangørerne håber på deltagelse fra hele Sydmors og især fra lokalsamfundet for at fejre både de betydningsfulde midler og de positive konsekvenser, som donationen vil have for området.

Projektleder Jytte Søndergaard udtaler, “Kulturhusene kan nu takket være støtten fra Nordea-fonden igangsætte aktiviteter, som vil bære lokalområdet ind i fremtiden. Samarbejde på tværs af husene er nu en realistisk mulighed, og det, som tidligere ikke var muligt for de individuelle kulturhuse, kan nu blive en realitet.”

Midlerne fra Nordea-fonden skal anvendes i perioden 2023-2025, og et af hovedformålene er at skabe synergi mellem Borgerhuset, Kulturkøbmanden, Kultur- og Forsamlingshuset samt Strømpehuset. Desuden skal projekterne involvere både lokale beboere og interesserede fra øens øvrige områder.

Denne donation betyder ikke kun et storslået lysshow, men også styrkelse af foreningslivet og det lokale fællesskab i Øster Assels. Det åbner mulighederne for at udvikle kulturlivet i området til at være bæredygtigt og engagere både nytilflyttere og de nuværende generationer i at skabe nye sociale og kulturelle traditioner.

Aftenen begynder med en andagt i Øster Assels Kirke, efterfulgt af et 15 minutters lysshow ved Borgerhuset, hvor de samarbejdende kulturhuse vil præsentere deres planlagte, etablerede og gennemførte projekter.

Se flere nyheder