Stor fiskerimesse samler 12.000 deltagere fra 50 nationer i Aalborg

Skrevet af: Vagthavende
12 okt, 2023 - 11:10

Den fiskeribranchens svar på Roskilde Festival, DanFish International 2023, er nu i fuld gang i Aalborg. Mere end 12.000 deltagere fra hele 50 nationer deltager i messen, der finder sted i AKKC for 28. gang. Dette tre dages arrangement er fyldt med fisk, forretninger og festlig stemning, og det forventes at skabe betydelig økonomisk aktivitet i byen.

DanFish International er en af de mest betydningsfulde messer i fiskeribranchen globalt set og tiltrækker besøgende fra lande så langt væk som Japan, Australien, Canada, Indien og Island. Denne internationale begivenhed er ikke kun en platform for udstilling af fiskerirelaterede produkter og services, men fungerer også som et vigtigt mødested for videndeling og styrkelse af bånd inden for fiskerfællesskabet på tværs af nationer.

Byen Aalborg nyder godt af DanFish International, idet messen skaber en direkte økonomisk effekt på byen. Dette skyldes, at byens hoteller, restauranter og offentlig transport bliver flittigt benyttet af de mange tusinde besøgende. Det forventes, at messen vil generere mindst 39.000.000 kr. i indtægter til byen.

En bemærkelsesværdig detalje ved DanFish International 2023 er den imponerende diversitet blandt de deltagende nationer, hvilket illustrerer messens globale trækkevne og betydning for fiskeribranchen.

Aalborgs betydning som værtsby understreges af det faktum, at messeområdet i AKKC er blevet udvidet med en 4.000 kvadratmeter stor mobilhal i Kildeparken for at imødekomme den store interesse og deltagermængde. Både AKKC og byen som helhed summer af liv under de tre messedage, og atmosfæren minder om en fiskeribranchens egen version af Roskilde Festival.

Thyborøn Havn er en af de mange udstillere, der benytter lejligheden til at styrke relationer til kollegaer, samarbejdspartnere og kunder gennem en festlig tradition kendt som “Thyborøn Aften.” Denne aften, som har 20 års jubilæum, markeres med hygge og live musik på Zwei Grosse Bier Bar og er et eksempel på den gode stemning og netværksmuligheder, som DanFish International tilbyder.

Se flere nyheder