Efterårsferien bringer tre travle rejsedage ifølge Vejdirektoratet

Skrevet af: Vagthavende
11 okt, 2023 - 10:10

Efteråret har gjort sin entré i Danmark med gyldne og røde bladfarver, der pryder landskabet langs vejene. Skolernes efterårsferie nærmer sig, og det betyder, at mange vil begive sig mod de populære sommerhusområder. Men med øget trafik på vejene følger risikoen for ulykker og forsinkelser, advarer Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet anbefaler, at rejsende forsøger at undgå de mest belastede tidsrum. Tre dage i efterårsferien forventes at byde på særlige udfordringer. Dette inkluderer den kommende fredag og lørdag samt lørdag den 21. oktober, som er traditionelt kendt som den store hjemrejsedag.

Allerede på fredag den 13. oktober kan man forvente øget trafik i og omkring større byer mellem kl. 14:00 og 18:00. Den mest travle udrejsedag forventes dog at være lørdag den 14. oktober mellem kl. 11:00 og 14:00. Trafikproblemerne vil især koncentrere sig omkring E20 mellem Odense og Middelfart samt E45 mellem Kolding og den dansk-tyske grænse.

Rejsende til og fra sommerhusområder kan også forvente øget trafik på rute 11 fra Ribe til Ringkøbing, rute 16 til Nordsjælland, rute 21 til Sjællands Odde, rute 40 ved Skagen samt rute 55 ved Løkken og Blokhus.

Hjemrejsen den 21. oktober vil også medføre trafikproblemer mellem kl. 11:00 og 14:00, især på E45 mellem den dansk-tyske grænse og Kolding og generelt på motorvejsnettet omkring Kolding samt på E20 mellem Middelfart og Odense.

For alle de nævnte rejsedage råder Vejdirektoratet til at undgå de mest trafikerede tidsrum og afsætte ekstra tid til rejsen. Det anbefales også at være opmærksom på vejarbejde, især på strækningen mellem afkørsel 56 Ejby og Lillebælt-rastepladsen på Fyn, hvor der kun er to farbare spor i begge retninger med nedsat hastighed.

Det er også værd at bemærke, at kø og forlænget rejsetid kan opstå på grund af uheld, dårligt vejr og andre uforudsete hændelser, især når trafikmængden er høj. Vejdirektoratet opfordrer rejsende til at holde god afstand til den forankørende, være opmærksom på midlertidige hastighedsnedsættelser ved vejarbejde, tjekke den aktuelle trafiksituation på Trafikinfo.dk, lytte til P4 Trafik under køreturen og tjekke vejrudsigten, inden de begiver sig afsted. Det anbefales også at have mad og drikkevarer med i bilen for ekstra komfort under rejsen.

Se flere nyheder