Naturoplevelser i Vendsyssel tiltrækker opmærksomhed og erhverv

Skrevet af: Vagthavende
2 okt, 2023 - 08:10

Vendsyssels imponerende naturskønhed er blevet et kraftfuldt aktiv, der kan støtte udviklingen af bæredygtige erhverv og skabe arbejdspladser. Dette er formålet med en kommende inspirationsdag, hvor virksomheder og organisationer i området vil dele erfaringer og oprette nye partnerskaber. Inspirationsdagen, planlagt til den 7. oktober i Sæsing, markerer også begyndelsen på en rejse mod at opnå støtte fra EU til opstart af nye erhvervsprojekter i Brønderslev, Hjørring og Frederikshavn kommuner.

Arrangementet koordineres af LAG Vendsyssel, en organisation med fokus på lokale initiativer. Deltagelse i inspirationsdagen er gratis. LAG står for “Lokale Aktionsgrupper” og opererer i hele Europa med den opgave at prioritere projektansøgninger baseret på fastlagte kriterier i deres udviklingsstrategi.

For nylig godkendte LAG Vendsyssel 16 ansøgninger fra engagerede borgere og iværksættere i Vendsyssel. Disse projektmagere får nu muligheden for at realisere deres visioner med støtte fra en EU-pulje, der sigter mod at styrke livet og udviklingen i landdistrikterne. De tre kommuner har afsat 4 millioner kroner om året til denne støtteordning, i alt 20 millioner kroner frem til 2027.

Frode Thule Jensen, formand for LAG Vendsyssel, forklarer: “Vores formål er at støtte erhvervsudvikling, der skaber job og vækst, samt initiativer, der forbedrer livskvaliteten i vores område. Vi har især fokus på at fremme udviklingen af naturoplevelser og gastronomi, hvor vi ser betydeligt potentiale i hele Vendsyssel-regionen. Vi er også åbne for at støtte events inden for natur, motion og madoplevelser.”

På inspirationsdagen vil tidligere støttemodtagere dele deres projekter, og der vil også være indlæg fra fremtidsforskeren Anne Skare Nielsen og Søren Vester, kendt fra tv-programmer som “Søren Vesters have” og “I hus til halsen.” Søren Vester er uddannet designer fra Danmarks Designskole.

Se flere nyheder