Nordjyske Poesidage: Dyk ind i poesiens verden i Aalborg og Frederikshavn

Skrevet af: Vagthavende
28 aug, 2023 - 11:08

Nordjyske Poesidage finder sted fra den 28. august til 3. september og er en hyldest til poesien i Aalborg og Frederikshavn. Arrangementet er et samarbejde mellem Folkeuniversitetet, Aalborg Bibliotekerne og Bibliotek & Borgerservice Frederikshavn Kommune. Formålet er at udbrede glæden ved poesi til så mange som muligt.

I Aalborg vil der være forskellige begivenheder som filmvisninger og foredrag om Inger Christensen på Hasseris Bibliotek samt en åben scene på Hovedbiblioteket, hvor deltagerne kan udfolde deres eget poetiske talent.

I Frederikshavn er der planlagt en række aktiviteter, herunder en poesi-brunch og -banko i Rådhuscentret, møder med Dunkelfolket ved Retfærdigheden og besøg ved Poesiens bus på Rådhuspladsen. Der er arrangementer for både voksne og børn, og yderligere oplysninger kan findes på de to bibliotekers hjemmesider.

Programmet fokuserer på en mangfoldig formidling af poesi. Deltagerne kan opleve klassiske foredrag og oplæsninger samt interaktive arrangementer, hvor de selv bliver en aktiv del af begivenheden. Dette inkluderer workshops, poetiske gåture, Haiku-skrivning, og muligheden for at printe deres eget digt.

Nordjyske Poesidage er et samarbejde, der strækker sig på tværs af kommuner og kulturinstitutioner med det mål at sprede poesien til så mange som muligt. Projektet støttes af Region Nordjyllands Kulturpulje og er en videreudvikling af det succesfulde koncept fra Bibliotek & Borgerservice Frederikshavn Kommune fra sidste år.

Se flere nyheder