Kritik af tidligere korleder for DR Pigekoret efter planlagt optræden

Skrevet af: Vagthavende
8 mar, 2023 - 12:03

Kritikken er blevet afvist af Michael Bojesen, men præsterne mener, at hans tidligere kritik og fyring burde have været nævnt i forbindelse med arrangementet “Så Syng da, Nordjylland!” i Folkekirkens Hus i Aalborg.
Michael Bojesen, blev i sidste år fyret fra sit job som operachef i Malmø efter anklager om en seksualiseret og grænseoverskridende kultur under hans tid som leder for DR Pigekoret.

Den tidligere korleder for DR Pigekoret og Sankt Annæ Gymnasiekor, Michael Bojesen, stod i spidsen for arrangementet “Så Syng da, Nordjylland!” mandag aften- det mødte stor kritik fra to nordjyske sognepræster.

Præsterne mener, at Folkekirkens Hus, der afholdte arrangementet, har undladt at oplyse om Bojesens tidligere kritik og fyring og ikke bør have hyret ham. Koncerthuschef i Helsingborg, Katrine Ganer Skaug, mener også, at det sender et problematisk signal til dem, der har oplevet Bojesen som krænkende.

Direktøren for Folkekirkens Hus, Henrik Thorngaard, forsvarer dog aftalen og mener, at kristendommen handler om tilgivelse og at rumme dem, der måske har gjort noget forkert.

Se flere nyheder